Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ABD´den flaş açıklama: Suriye´den çekilmiyoruz!

ABD Dışişleri Bakanlığı, Suriye´de terör örgütü PYD/PKK´ya destek vererek gerçekleştirdiği operasyonlarının devam edeceğini açıkladı.

ABD´den flaş açıklama: Suriye´den çekilmiyoruz!

Bakanlıktan isminin açıklanmasını istemeyen üst düzey bir yetkili, AA muhabirine Suriye konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Üst düzey yetkili, "SDG ismini kullanan terör örgütü PYD/PKK´nın ülkenin kuzeyinde elinde tuttuğu yerlerin ABD tarafından bağımsız bölge olarak tanınacağı" yönünde bölgesel basına yansıyan haberlere vurgu yapılması üzerine, Suriye´nin toprak bütünlüğünü desteklediklerini belirtti.

Yetkili, şu ifadeleri kullandı:

"Suriye´nin toprak bütünlüğünü ve birleşik, bütün grupların haklarının korunduğu demokratik Suriye´yi destekliyoruz. Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyinin 2254 sayılı kararının da öngördüğü siyasal geçiş ve seçim süreci ile Suriye´nin geleceği, Suriye halkı tarafından desteklenecek. Suriye´deki bütün taraflara birlikte hareket etmelerini öneriyoruz."

ABD Savunma Bakanlığınca AA muhabirine yapılan açıklamada ise Birleşik Görev Gücü Doğal Kararlılık Operasyonu´nun faaliyetlerini sürdüreceği vurgulandı.

 

Bakanlıktan yapılan açıklamada ayrıca, Suriye rejiminin terör örgütü DEAŞ ile mücadele edecek gücünün olmadığı ifade edildi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER