Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ABD´DEN BMKG´NİN ´İSRAİL´ TALEBİNE RET

BM Güvenlik Konseyinin Gazze´de İsrail´in orantısız güç kullanımı nedeniyle 18 Filistinin hayatını kaybettiği şiddet olaylarına ilişkin bağımsız ve şeffaf bir soruşturma yürütülmesi talebi ABD´nin engeline takıldı.

ABD´DEN BMKG´NİN ´İSRAİL´ TALEBİNE RET

ABD´nin, İsrail´in Gazze´de orantısız güç kullanımı nedeniyle 18 Filistinin hayatını kaybettiği şiddet olaylarına ilişkin bağımsız ve şeffaf bir soruşturma yürütülmesini isteyen Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi´nin (BMGK) talebini reddettiği bildirildi.

BMGK nisan ayı dönem başkanı Peru´nun BM Daimi Temsilcisi Gustavo Meza Cuadra, ülkesinin 15 üyeli konseyin bu ayki dönem başkanlığını üstlenmesi üzerine BM Genel Merkezinde basın toplantısı düzenledi.

Filistinlilerin ´´Toprak Günü´´ yürüyüşünde Gazze´de yaşanan şiddet olaylarını değerlendiren Cuadra, BMGK´nin bu olaylar üzerine geçen cuma acil toplandığını, İsrail´in orantısız güç kullanımı nedeniyle 18 Filistinin hayatını kaybettiği şiddet olaylarına ilişkin bağımsız ve şeffaf bir soruşturma talep edildiğini ancak ABD´nin buna karşı çıkması nedeniyle BMGK açıklamasının kabul edilmediğini söyledi.

Gazze´de çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına ilişkin soruşturma talebi konseyin geçici üyelerinden Kuveyt´ten gelmişti.

BMGK, Myanmar´ı ziyaret edecek

BM Güvenlik Konseyi´nin 20-21 Nisan tarihlerinde Irak´ı ziyaret edeceğini de belirten Cuadra, konseyin Arakanlı mültecilerin durumunu görmek için Myanmar ve Bangladeş´e de bir ziyaret gerçekleştireceklerini ve Arakan´a gitmeyi de deneyeceklerini söyledi.

Cuadra, Myanmar ziyaretinin tarihine ilişkin ise bilgi vermedi.



Anahtar Kelimeler: BMKG İSRAİL TALEBİNE

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER