Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ABD´DEN BMGK´YE SURİYE´DE YENİ ATEŞKES TEKLİFİ

ABD´nin BM Daimi Temsilcisi Haley, Suriye´de ateşkesin başarısız olduğunu belirterek, BMGK´ye "kabul edilir edilir edilmez Doğu Guta ve Şam´da hemen yürürlüğe girecek, bağlayıcılığı olan yeni bir karar tasarısı" sunduklarını söyledi.

ABD´DEN BMGK´YE SURİYE´DE YENİ ATEŞKES TEKLİFİ

ABD´nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Nikki Haley, Suriye´de ateşkesin başarısız olduğunu belirterek, BM Güvenlik Konseyine (BMGK) "kabul edilir edilir edilmez Doğu Guta ve Şam´da hemen yürürlüğe girecek, bağlayıcılığı olan yeni bir karar tasarısı" sunduklarını söyledi. 

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, BMGK´nin Suriye´de 30 gün insani ateşkes talep eden 2401 sayılı kararının kabul edilmesinden iki hafta sonra, konseye bu kararın uygulanmasına ilişkin raporunu sundu.

Haley, Suriye´de ´´Uygulanamayan ateşkesin´´ görüşüldüğü oturumda yaptığı konuşmada, Rusya´yı Suriye´de ateşkesin uygulanması konusunda verdiği sözleri yerini getirmemekle suçladı.

Bombaların çocukların üzerine düşmeye devam ettiğine dikkati çeken Haley, şunları söyledi:

´´Ateşkes başarısız oldu ve harekete geçme zamanı geldi. ABD bahanelere yer bırakmayacak, basit ve kabul edilir edilmez yürürlüğe girecek bağlayıcı yeni bir karar tasarı hazırladı.´´ dedi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER