Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ABD'deki Müslümanlar seçim sonucundan memnun!

ABD’deki Müslüman liderler, 3 Kasım'da yapılan başkanlık seçimlerini Demokrat Parti adayı eski Başkan Yardımcısı Joe Biden’in kazanmasından memnuniyet duyduklarını açıkladı.

ABD

ABD'de yapılan başkanlık seçimlerini Demokrat Biden kazanırken, Amerikalı Müslümanların önemli ölçüde Biden'a destek verdiği sandık çıkış anketlerine yansıdı.

Amerika-İslam İlişkileri Konseyinin (CAIR) yayımladığı "2020 Müslüman Seçmen Başkanlık Seçimi Çıkış Anketi" başlıklı çalışmaya göre, başkanlık seçimlerinde bir milyondan fazla Müslüman seçmen oy kullanırken, bu oyların yüzde 69’u Biden’a, yüzde 17’si de Cumhuriyetçi aday Donald Trump’a gitti.

Seçimlerde ayrıca bu yıl rekor düzeyde 110 Müslüman adayın yerel, eyalet ve ulusal düzeyde yarışa girdiği, resmi olmayan sonuçlara göre 64 adayın sandıktan zaferle çıktığı belirtildi.

Ülkedeki ileri gelen Müslüman toplum örgütü liderleri, Biden’in seçilmesiyle ilgili görüşleri ve yönetiminden beklentileri hakkında AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Amerika'daki Müslüman örgütlerinin en büyük çatı kuruluşlarından ABD Müslüman Organizasyonları Konseyi (USCMO) Genel Sekreteri Usame Cemal, ülkedeki Müslüman toplumunun ABD Başkanı Donald Trump’ın yerine ABD’nin seçilmiş Başkanı Joe Biden’i tercih ettiğini belirtti.

"Trump’ın yerine Biden’in kazanması daha ehvendir"

Cemal, "Göreve gelir gelmez ilk işi 7 ülkeden Müslümanların ABD’ye girişini yasaklayan, ülkede Müslümanlara yönelik İslamofobiyi ve ırkçılığı kınamayı reddeden Trump’ın yerine Beyaz Saray’a geldiğinde ilk işi Müslümanlara yönelik yasağı kaldırma sözü veren Biden’in kazanması daha ehvendir." şeklinde konuştu.

Biden’in ülkedeki azınlıklara ve sivil haklara yönelik daha duyarlı olacağını umduğunu vurgulayan Cemal, "Biden’la birlikte ülkedeki sosyal ortamın daha rahatlayacağını düşünüyorum ancak ABD’de her başkan döneminde olduğu gibi ülkenin köklü sorunu olan ırkçılık, ayrımcılık konusunda daha iyi politikalar izlemesi için Biden’a sivil toplum olarak gerekli baskıyı yapmaya devam edeceğiz." dedi.

Devamı >>>



Anahtar Kelimeler: ' Müslümanlar seçim sonucundan memnun!

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER