Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ABD’de uzaktan Nazi eğitimi: Çocuklarına Nazi müfredatını öğretmek isteyen 1000 ebeveyn Telegram’da örgütlendi

Kurulan Telegram grubunda Hitler düzenli olarak selamlanıyor, Nazi dönemindeki eğitim materyalleri, dokümanları paylaşılıyor. Üye sayısı 1000’e ulaşınca grup Hitler Pastası yaparak kutlama düzenlemiş.

ABD’de uzaktan Nazi eğitimi: Çocuklarına Nazi müfredatını öğretmek isteyen 1000 ebeveyn Telegram’da örgütlendi

Vice News, ABD’de çocuklarına Nazi müfredatını öğretmek için toplanan 1000 kişilik bir ailenin üye olduğu Telegram grubuna sızdı. Anonymous Comrades Collective adındaki solcu aktivist grubu da Telegram’daki bilgilere dayanarak grubun kurucusu ve yöneticisi olan Nazi çiftin kimliklerine ulaştı, bu bilgileri kamuoyu ile paylaştı.

İddialara göre, Hollanda doğumlu Katja Lawrence ve Logan Lawrence çifti grubun yöneticiliğini üstleniyor, uzaktan eğitim sürecini denetliyor. Çift Hitler hayranı olarak bilinen iki Neo Nazi aktivist.

Kurulan Telegram grubunda Hitler düzenli olarak selamlanıyor, Nazi dönemindeki eğitim materyalleri, dokümanları paylaşılıyor.

Üye sayısı 1000’e ulaşınca grup Hitler Pastası yaparak kutlama düzenlemiş.

Eğitim müfredatı ise modern müfredattan epeyce farklı: Çocuklar matematik ödevi olarak beyazların daha az suç işlediğini ispatlayan ırk ve suç işleme oranı araştırmaları yapıyor, insan hakları aktivisti Martin Luther King kötüleniyor, ahlaksız olarak tanımlanıyor, Hitler’in yaptığı şeylerin iyi olduğuna dair içerikler çocuklarla paylaşılıyor. Yine sosyal aktivite olarak çocukların sadece beyaz çocuklarla sosyalleşmesi için Nazi aileler arasında özel havuz partileri düzenleniyor.

Telegram grubu haberlerin çıkmasının ardından kapatıldı, grupta bulunan üyeler hakkında şu ana kadar herhangi bir adli işlem yapılmadı veya kimlikleri tespit edilmedi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER