Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ABD'de Rus Baharı!

Birkaç kaynağa göre, Rus trol çiftlikleri Afrikalı Amerikalıları sosyal medya yoluyla işe almaya çalıştı ve onları çeşitli sokak protestolarına ve gösterilerine katılmaya teşvik etti. '

ABD

Oleksandr Danylyuk'un "konuya dair" analizi...

George Floyd'un ölümünden sonra ortaya çıkan huzursuzluk ve ayaklanmalar, ahlaki liderliği zayıflatmayı amaçlayan, ABD'ye karşı melez bir savaşın yürütüldüğüne dair kanıt niteliğindedir. Savaşın net bir planı ve niyeti var ama ABD'de gözden kaçmaya devam ediyor. Uzmanlar, Rusya ve Çin'in sosyal medyadaki resmi ve gizli araçlarıyla ABD'deki protestoları aktif olarak desteklediğini belirtti. Sadece birkaç Amerikan politikacısı çekingen bir şekilde Rusya'nın ayaklanmalara katılma olasılığı üzerinde iddia da bulunuyorlar.  Gözlemcilerin çoğu ise sessiz kalıyor.
 
Rus istihbaratının ABD'deki ırksal gerginlikleri provoke etmesine ve hem Afro-Amerikan topluluğunun hem de Amerikan aşırı sağının radikalleşmesine dahil olması, 2016'dan beri iyi araştırılmış ve kanıtlanmıştır. İstihbarat Komitesi 2016 ABD başkanlık seçimleri sırasında, Rus nüfuz operasyonlarının ana hedeflerinden birinin renk toplulukları olduğunu gösteren materyaller yayınladı.
 
Birkaç rapora göre, Rus trol çiftlikleri Afrikalı Amerikalıları sosyal medya yoluyla işe almaya çalıştı ve onları çeşitli sokak protestolarına ve gösterilerine katılmaya teşvik etti. Propagandalarını gerçekleştirmek için Rusya, Black Lives Matter hareketinin yanı sıra polis şiddetinin içeriğine ayrılmış yüksek miktarda web sitesi oluşturdu. Bununla birlikte, çabalarının, Afro-Amerikan seçmenlerin çoğunun 2016 yılında Hillary Clinton'a oy verdiği için, çabalarının kısa sürdüğüne dikkat çekilmelidir.
 
Bu etki operasyonlarını gerçekleştiren kuruluş, Rusya'nın St. Petersburg kentinde yer almakta olup, İnternet Araştırma Ajansı olarak adlandırılmaktadır. Rusya'nın içinde ve dışında yanlış bilgilendirmeden sorumlu olan ve temsilcileri ABD ulusal güvenliğine karşı suçlardan suçlu bulunan Kremlin trol fabrikası olarak da bilinir. Şirket, ABD'nin yaptırımları altında olan Vladimir Putin'e yakın Rus bir işadamı olan, Yevgeny Prigozhin'e ait. Prigozhin , Rus Donbas, Suriye, Libya ve Sudan da dahil olmak üzere Rusya'nın dünyadaki müttefiklerinin yanında askeri çatışmalarda yer aldığı iddia edilen, Rus özel askeri birimi olan Wagner Grup'un finansmanı ile bağlantılı .
 
Analistler, Wagner Grup'un özel bir askeri şirket değil, Rus özel harekat kuvvetleri de dahil olmak üzere Rus özel hizmetleri için bir örtü olduğuna inanıyor. Bu açıdan, Wagner Grup şeklindeki özel kuvvetlerin ve İnternet Araştırma Ajansı şeklindeki psikolojik operasyonların tek bir çatı altında birleşimi son derece doğal görünüyor. Bu, özel harekat kuvvetlerinin sorumlu olduğu, alışılmadık bir savaş aracıdır. Düşman ülkede bazı sosyal grupları diğerlerine karşı koymak için iç çelişkilerin kullanılması, alışılmadık bir savaşın tipik bir yöntemidir.
 
Şu an itibariyle Rusya'nın Amerikan toplumunu radikalleştirme faaliyetleri durmadı. 2017'den bu yana, Rusya ABD'de Afrikalı Amerikalılar için bir serbest savaş eğitim merkezleri ağı kurdu . Böyle bir ağa, keşfedilen merkezleri New York, Florida, California ve Michigan olan, Black Fist kendini savunma programı örnek verilebilir.
 
Aynı zamanda Rusya, Amerikan aşırı sağının temsilcilerini aktif olarak işe alıyor ve radikalleştiriyor. Bu gerçekler de iyi biliniyor ve Amerikan aşırı sağının askeri eğitimine katılan Rus gruplarından biri olan Rus İmparatorluk Hareketi , ABD hükümeti tarafından terörist bir örgüt olarak tanındı.
 
Bu nedenle, Rus gizli servisleri sistematik olarak ABD'de ırksal zeminde sosyal çatışma, radikalleşme ve böyle bir çatışma boyunca kontrol için önkoşullar oluşturmak için çalışıyor. ABD'deki ırksal savaşı çözmek için benzer girişimlerin Soğuk Savaş sırasında Sovyet ve Çin istihbarat servisleri tarafından zaten yapıldığını belirtmek gerekir.
 
Rusya'nın Ukrayna'ya karşı yaptığı sert saldırganlık da benzer şekilde başladı. Kırım ve Donbas'ta, Rus özel hizmetleri Ukrayna toplumunu bölmek, Rus yanlısı ve Rus karşıtı grupları radikalleştirmek ve gelecekteki isyancıları ve militanları işe almak ve eğitmek için dövüş ve askeri kulüpler kullandı.
Bu dönemde Ukrayna hükümeti, bu devlet karşıtı süreçleri görmezden gelen ya da doğrudan yer alan Rus yanlısı politikacılar tarafından kontrol edildi.
 
ABD'de patlayan şey artık melez saldırganlığın erken bir aşaması değil.
 
Amerika Birleşik Devletleri'ndeki güç, Rus yanlısı siyasetçilerin değil, Amerikan yanlısı siyasetçilerin elindedir, bu yüzden ulusal güvenlik ve ulusal çıkarlar uğruna kendi siyasi çelişkilerinin üstesinden gelebileceklerine inanmak istiyoruz.

Kaynak: https://intpolicydigest.org/

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak verilmiştir. Bu makalede yer alan görüşler yazarına aittir.

Çeviri: Feyza Akyıl



Anahtar Kelimeler: ' Baharı!

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER