Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ABD'de orman yangınlarında ölü sayısı yükseliyor: 'Toplu ölümler bekliyoruz'

ABD'de süren orman yangınlarında en az 25 kişi öldü. Oregon eyaletinde düzinelerce kişinin kaybolduğu kaydedilirken, Acil durum Yönetim Ofisi Direktörü Andrew Phelps "Toplu ölümler beklediğimizi söyleyebilirim" dedi.

ABD

 ABD’de haftalardır süren orman yangınlarında en az 25 kişinin öldüğü kaydedildi. Oregan eyaletinde yetkililer, düzinelerce kişinin kayıp olduğunu duyurdu.

Kaliforniya, Oregon ve Washington eyaletlerinde son bir ayda en az 25 kişinin ölümüne neden olan orman yangınları etkisini sürdürürken, Oregon Acil durum Yönetim Ofisi Direktörü Andrew Phelps, “Yangına bağlı ölümlerle mücadele ediyoruz, mevcut kayıplara bakarak, toplu ölümler beklediğimizi söyleyebilirim.” dedi.

‘BENZERİ GÖRÜLMEMİŞ BİR DURUM’

Oregon Valisi Kate Brown da orman yangınlarında 1 milyon hektardan fazla alanın küle döndüğünü ve düzinelerce insanın hala kayıp olduğunu söyledi. Vali Brown, Oregon’da her yıl toplamda 500 bin dönüme yakın alanın yangınlarda zarar gördüğünü, ancak bu sene bir kaç haftada yanan alanın bunun iki katına ulaştığını kaydederek, eyalet nüfusunun yüzde 10’unun tahliye edilmesine yol açan yangınları, ‘benzeri görülmemiş’ olarak nitelendirdi.

Yangınların ilk başladığı eyalet olan Kaliforniya’da, ağustos ayı ortasında çıkan ve hala tüm hızı ile devam eden yangınlarda ölü sayısı 20’ye ulaştı. Son hafta yapılan arama kurtarma çalışmalarında, orman yangınlarının devam ettiği eyaletin kuzey bölgesinde dokuz cesede ulaşıldı.

En çok tahribatın yaşandığı Kaliforniya genelinde, 15 Ağustos’tan bu yana düşen 13 binden fazla yıldırım 900’den fazla yangına neden olurken, 64 binden fazla insan tahliye edildi, 12 bin 500 kilometrekareden fazla ormanlık alan kül oldu.

Kaynak: gazeteduvar.com.tr



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER