Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ABD'de koronavirüsten ölenlerin sayısı 50'ye yükseldi

ABD Başkanı Donald Trump koronavirüse ilişkin açıklamalar yaptı. Trump ülkesinde virüs sebebiyle 50 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

ABD

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'da yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) salgınına ilişkin basın toplantısı düzenledi. Trump, 'aldıkları iyi kararlar sayesinde' ABD'de virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 50 olduğunu açıklarken, kendisinin de Koronavirüs testine girdiğini ancak sonuçların henüz gelmediğini söyledi.

ABD Başkanı, ulusal acil durum ilan edilen Koronavirüs salgınına ilişkin Beyaz Saray'da basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısı öncesi bir muhabirin ateşinin 37,7 derece çıktığı ve dışarı alındığı iddia edildi.

"ABD'DE 50 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ"

ABD'de ölüm sayısının 50 olduğunu belirten Trump "Aldığımız iyi kararlar sayesinde ABD'de ölüm sayısı 50. Çok daha fazla olabilirdi" dedi. Ayrıca Trump, Koronavirüs'le mücadele için 50 milyar dolar bütçe ayırdıklarını, ABD'de herkesin ücretsiz Koronavirüs testi yaptırabileceğini söyledi.

Trump, açıklamasında şimdiye kadar alınan tedbirlerden bahsederken, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'in günde 20 saatten fazla çalıştığını söyleyerek kendisine teşekkür etti.

TRUMP'A DA TEST YAPILDI

Görüştüğü isimlerde yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) tespit edilmesinin ardından teste girdiğini söyleyen Trump, sonucun gelmesini ne kadar süreceğini ise bilmediğini belirtti. Trump, "El sıkışmasının iyi bir fikir olmadığının farkındayım ama bir refleks haline geldi. Mikrofona dokunma diyorlar, ben dokunmasam başkası dokunacak" dedi.

Apple'ın Çin dışındaki tüm mağazalarını kapatma kararını da değerlendiren ABD Başkanı, "Tüm şirketler Apple'ın kararını izler ve perakende mağazalarını kapatırsa iyi olur" ifadesini kullandı.

BRİTANYA VE İRLANDA'YA SEYAHAT YASAĞI

Yurt içi seyahat kısıtlamalarını düşündüklerini söyleyen Trump, Britanya ve İrlanda'ya da seyahat yasağı koymayı göz önünde bulundurduklarını ifade etti. Konuya ilişkin gelişmelerin bildirileceğini açıkladı.

Trump'ın ardından açıklama yapan Pence, Britanya ve İrlanda'ya da seyahat kısıtlaması konduğunu açıklarken, uygulamanın pazartesi gece yarısından itibaren uygulanacağını belirtti.

ABD Merkez Bankası Fed'in salgınla mücadelede kendilerine katılmasını isteyen Trump, geçmişte defalarca eleştirdiği Fed Başkanı Jerome Powell'a bir kere daha yüklenerek, "Umarım Fed, virüsle mücadelede bize katılır. Fed Başkanı çok fazla kötü karar aldı" dedi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER