Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ABD´DE KATOLİK OKULU, HARRY POTTER KİTİPLARINI ?BÜYÜ´ İÇERDİĞİ GEREKÇESİYLE YASAKLADI! ENEL SEKRETERİ: KHK´YLA İHRAÇ

Amerika Birleşik Devletleri´nin Tennessee eyaletindeki bir Katolik okulu içerdiği ´büyü ve sihirlerin gerçek olduğu gerekçesiyle´ Harry Potter kitap serisini yasakladı. 2002 yılında da Birleşik Arap Emirlikleri Eğitim Bakanlığı, ´İslam´a aykırı olduğu ger

ABD´DE KATOLİK OKULU, HARRY POTTER KİTİPLARINI ?BÜYÜ´ İÇERDİĞİ GEREKÇESİYLE YASAKLADI! ENEL SEKRETERİ: KHK´YLA İHRAÇ

Amerika Birleşik Devletleri´nin Tennessee eyaletindeki bir Katolik okulu içerdiği "büyü ve sihirlerin gerçek olduğu gerekçesiyle" Harry Potter kitap serisini yasakladı.

Euronews´in haberine göre; Rahip Dan Reehill gönderdiği e-postada, kitaplarda geçen büyü ve sihirlerin, kötü ruhların çağrılmasına sebep olduğunu ve çocukları bundan korumak için böyle bir karar aldığını açıkladı.

Bu güne kadar Vatikan´dan Harry Potter romanlarını yasaklayan herhangi bir resmi açıklama gelmedi.

2002 yılında da Birleşik Arap Emirlikleri Eğitim Bakanlığı, "İslam´a aykırı olduğu gerekçesiyle"Harry Potter kitaplarının okullarda yasaklama kararı almıştı.

Çocukları büyücülüğe teşvik ettiği iddia edilen hikayenin yazarı J.K Rowling konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Bu iddialara gülüyorum. Binlerce çocukla tanıştım ve bugüne kadar cadı veya büyücü olmak istediğini söyleyen bir tane çocuk görmedim" diyerek kitaplarla ilgili yapılan yorumları saçma bulduğunu söylemişti.

? Harry Potter hikayelerine ilham veren kitapevi 113 yaşında
? Harry Potter 20 yaşında

İngiliz yazar J.K. Rowling´in kaleme aldığı fantastik roman serisi Harry Potter serisi tüm zamanların en çok hasılat yapan eseri oldu. Dünyada 79 dile çevrilen roman serisi toplam 400 milyon adet sattı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER