Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

´ABD´de En Fazla Ayrımcılığa Uğrayan Dini Grup Müslümanlar´ Kaynak: ´ABD´de En Fazla Ayrımcılığa Uğrayan Dini Grup Müslümanlar´

BD´de yapılan güncel bir ankete katılanların yüzde 85´i, ülkede en fazla ayrımcılığa uğrayan dini grubun Müslümanlar olduğunu belirtti. Müslümanları yüzde 79 ile Yahudiler takip etti. Kaynak: ´ABD´de En Fazla Ayrımcılığa Uğrayan Dini Grup Müslümanlar´

´ABD´de En Fazla Ayrımcılığa Uğrayan Dini Grup Müslümanlar´ Kaynak: ´ABD´de En Fazla Ayrımcılığa Uğrayan Dini Grup Müslümanlar´

ABD´de yapılan güncel bir anket, ülkede en fazla ayrımcılığa uğrayan dini grubun Müslümanlar olduğunu ortaya koydu.

ABD´nin önde gelen haber portallarından The Hill ile araştırma şirketi HarrisX ortaklığında yapılan ankette, ülkede ayrımcılığa uğrayan dini grupların durumuna ilişkin sonuçlar araştırıldı.

1-2 Mart tarihlerinde bin 3 kayıtlı seçmen üzerinden yapılan ankete katılanların yüzde 85´i, ABD´de en fazla Müslümanların ayrımcılığa uğradığını ifade etti. Müslümanları yüzde 79 ile Yahudiler takip etti.

Aynı ankete katılanların yüzde 61´i Hristiyanların, yüzde 55´i ise Ateistlerin de ayrımcılığa uğradığını düşündüklerini belirtti.

Omar´la ilgili tartışmalar sürüyor

ABD Temsilciler Meclisine giren ilk Müslüman kadın vekil olan Minnesota Vekili Ilhan Omar´ın İsrail ile ilgili sözleri üzerinden başlayan tartışmaların gölgesinde yapılan anket, ülkedeki dini ayrımcılıkla ilgili görüşleri ortaya koyması bakımından manidar bulundu.

Omar´la ilgili tartışmalar devam ederken, Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR) tarafından açıklanan güncel bir araştırma, son dönemde ülkede İslamofobinin yükselişte olduğuna dikkat çekmişti.

Omar´a destek veren Amerikalı Müslümanlar da ABD´deki asıl ayrımcılığın Müslümanları hedef aldığını ve Omar´ın açıklamalarının çarpıtıldığını iddia etmişlerdi.

Temsilciler Meclisi Genel Kurulunda cuma günü yapılan oylamada anti-semitizm ile İslamofobi ve diğer "nefret söylemi" içeren ideolojilerin kınandığı karar tasarısı kabul edilmişti.

Sadece anti-semitizmin kınandığı tasarının ilk halinin son gün yeniden düzenlenerek İslamofobi, beyazların üstünlüğü ve benzeri nefret söylemlerini de kınayacak şekilde genişletildiği kaydedilmişti.

Önceki hafta, bazı ABD´li siyasetçilerin İsrail lobisinden para aldığını ima ettiği için büyük tepki gören Omar, son açıklamalarının ardından hem Demokrat hem de Cumhuriyetçi kanadın tepkilerine hedef olmuştu.

Kaynak: Medya

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER