Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ABD´de araştırma yapıldı: Rusya ve NATO, Avrupa´da savaşırsa ne olur?

ABD basını, ?NATO´nun Doğu Cephe Savunma Hattının Güçlendirilmesi? başlıklı bir araştırma üzerine temellendirdiği haberinde, Rusya´nın Baltık Devletleri´ne yönelik olası bir işgal girişimine karşı NATO´nun atması gereken adımları yazdı.

ABD´de araştırma yapıldı: Rusya ve NATO, Avrupa´da savaşırsa ne olur?
Rusya´nın Baltık Devletleri´ne saldırırsa NATO ne yapar? ABD Strateji ve Bütçe Değerlendirme Merkezi (CSBA), ?Rusya´nın Baltık Devletleri´ni işgal etmesinin önüne geçilmesi için Polonya´nın askeri gücünün artırılmasını ve ülkeye ABD askeri konuşlandırılmasını? öngören ?NATO´nun Doğu Cephe Savunma Hattının Güçlendirilmesi? başlıklı bir çalışma hazırladı.
 
Polonya askerinin ABD varlığıyla güçlendirilmesinin Varşova yönetimine NATO´nun doğu sınırlarını koruma noktasında büyük bir özgüven vereceğini söyleyen çalışmayı hazırlayan CSBA araştırmacıları, ?NATO henüz müdahale edemeden Rusya´nın Estonya, Letonya ve Litvanya´yı kuşattığı bir senaryo? üzerinde çalıştı.
 
Bu durumun Batılı müttefiklerin önüne iki yol çıkaracağını söyleyen araştırmacılar, ?ya Moskova´nın işgalini kabul edeceklerini ya da bu toprakları özgürleştirmek için karşı hamle yapacaklarını? belirtti.
 


Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER