Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ABD: Taliban'la görüşme samimi ve profesyonelce geçti

ABD, Kabil'de yönetimi ele geçirmesi sonrası Taliban'la ilk kez yüz yüze görüştü. ABD görüşmeyi 'samimi ve profesyonelce' diye niteledi; Taliban, insani yardımların yeniden başlatılacağını savundu.

ABD: Taliban

ABD, Afganistan'da yönetimi 15 Ağustos'ta ele geçirmesinin ardından Taliban'la yüz yüze görüşmeler için ilk kez biraraya geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı, hafta sonunda Katar'ın başkenti Doha'da yapılan görüşmeleri 'samimi ve profesyonelce' olarak niteledi. Taliban ise Amerikan yönetiminin kendilerini resmen tanımamakla birlikte insani yardım göndermeyi kabul ettiğini savundu.

ABD: SÖZLERİYLE DEĞİL EYLEMLERİYLE DEĞERLENDİRECEĞİZ

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre görüşmelerde, güvenlik, terörizm ve Afganistan'dan çıkmak isteyenlere izin verilmesinin yanı sıra kadınların topluma anlamlı bir şekilde katılması dahil, insan hakları ele alındı. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, 'ABD'nin doğrudan Afgan halkına verilecek şekilde insani yardım sağlamasının' da ele alındığını söyledi. Price, "Görüşmeler samimi ve profesyonelce geçti; ABD heyeti, Taliban'ın sadece sözleri değil, eylemleriyle değerlendirileceğini yineledi" dedi.

TALİBAN: TANINMA OLMAKSIZIN YARDIM GÖNDERECEKLER

Price taraflar arasında herhangi bir anlaşma yapılıp yapılmadığına değinmezken, Taliban'dan gelen açıklama kafa karıştırdı. The Guardian gazetesinin haberine göre Taliban yetkilileri, ABD'nin Afganistan'a insani yardım göndermeyi kabul ettiğini söyledi. Taliban yetkilileri, kendi yönetimlerinin Washington tarafından resmen tanınmadığının vurgulanması koşuluyla ABD'nin yardımları yeniden başlatacağını savundu.

'YARDIM SİYASİ MESELELERLE BAĞLANTILI KILINMAYACAK'

Taliban yönetiminin Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada da, görüşmelerin iyi geçtiği, ABD'nin insani yardım teklifinin memnuniyetle karşılandığı, bu yardımların 'siyasi meselelerle bağlantılandırılmadan', insani yardım grupları aracılığıyla dağıtılacağı belirtildi



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER