Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ABD siyasetinde zeytin dalı: Biden övdü, Trump teşekkür etti

"Bu, belki de "Trump'la hemfikir olduğumuz birkaç şeyden biri"

ABD siyasetinde zeytin dalı: Biden övdü, Trump teşekkür etti

Trump yönetimi, Işık Hızı Ötesi Operasyonu (Operation Warp Speed) kapsamında aşı çalışmalarına milyarlarca dolar aktarmıştı. Operasyon, üç Kovid-19 aşısının geliştirilmesine ön ayak olmuştu.

Biden bu konuda şöyle konuştu:

ABD, önceki yönetim ve bilim camiamız sayesinde aşıya ilk ulaşan ülkelerden biri oldu. Benim yönetimim ve Amerikalıların sıkı çalışması sayesinde de aşı yaptırma konusunda dünyanın önde gelenlerinden biri haline geldik.

ABD Başkanı ayrıca, Trump'ın üçüncü dozu yaptırmasına da dikkat çekti:

Eski Başkan Trump geçen gün destekleyici aşı yaptırdığını duyurdu. Bu, belki de onunla hemfikir olduğumuz birkaç şeyden biri.

Trump, pazar katıldığı bir programda üçüncü doz aşı yaptırdığını söylemişti. Trump'ın bazı destekçileriyse eski ABD Başkanı'nı yuhalamıştı.

45. ABD Başkanı Trump ise halefine şu cevabı verdi:

Minnettarım. Bu sözleri duyduğuma şaşırdım. Bence bu müthiş bir şeydi. Pek çok insanı mutlu ettiğini düşünüyorum. Biden çok iyi yaptı. Bu ülkede bir iyileşme süreci olmalı ve söz konusu açıklamalar çok işe yarayacak.

ABD tarihinin en çekişmeli, olaylı ve tartışmalı seçimlerinden olan 2020 Başkanlık seçimlerinde birbirine karşı yarışan iki isim gerek kampanyaları sırasında gerekse de sonrasında birbirlerine karşı sert sözler sarf etmişti.

Seçimlerde hile yapıldığını iddia eden Trump, Biden'ın yemin törenine katılmazken Kongre baskınıyla da Amerikan siyasetinde kutuplaşma zirveye çıkmıştı.

Trump, Afganistan'dan çekilme hamlesinin ardından da ABD yönetimini sık sık eleştirmişti. Tüm bu gerginliklerin ardından iki ismin aşı üzerinden birbirlerine olumlu sözler sarf etmesi dikkat çekti.

New York Post, Fox News

Derleyen: Uğurcan Yıldız

 

Kaynak: Independent Türkçe 

 



Anahtar Kelimeler: siyasetinde zeytin : Biden Trump teşekkür

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER