Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ABD sayıyı güncelledi: İran saldırısında yaralanan asker sayımız...

Kasım Süleymani suikastı sonrası İran tarafından ABD'nin Irak'taki üssüne yapılan saldırıda yaralanan ABD askerlerinin sayısı artıyor.

ABD sayıyı güncelledi: İran saldırısında yaralanan asker sayımız...

İslâmî Analiz/Haber Merkezi

Pentagon tarafından dün yapılan açıklamada, on dört ABD askerine daha travmatik beyin yaralanması teşhisi konulduğu duyuruldu. Böylelikle İran'ın, ABD'nin Irak'taki Ayn el-Asad üssüne yönelik saldırısında yaralanan askerlerin sayısı 64'e çıktı. 

thehill.com'un aktardığına göre ABD Savunma Bakanlığı'ndan bir yetkili, toplam 64 ABD servis üyesine hafif travmatik beyin hasarı veya TBI tanısı konulduğunu söyledi.

ABD, İran'ın saldırısının ardından ilk önce herhangi bir ölüm ve yaralanma olmadığını iddia etmişti. Sonraki günlerde 11 askerin beyin travması geçirdiğini açıklayan ABD, daha sonra bu sayıyı sürekli artırarak önce 34'e, sonra 50'ye çıkardı.

Trump, 34 TBI vakasını belirleyen Pentagon'un ilk raporundan sonra yaralanmaları küçümseyen bir açıklama yaptı. Trump bu açıklamasında, “Baş ağrısı ve birkaç başka şey olduğunu duyduğunu” söyledi ve “çok ciddi değil” demişti.

ABD'li Yabancı Savaş Gazileri (VFW), Trump'tan yorumları için özür dilemesini istedi.

"70 ölü 200 yaralı olduğundan eminiz"

Geçtiğimiz günlerde İran tarafından yapılan açıklamada ise üsse yapılan saldırıda en az 70 ABD askerinin öldürüldüğü ve 200'ünün de yaralandığı vurgulandı. İran bu bilgiden emin olduğunu duyurdu. 
 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER