Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ABD NE DEMEK İSTİYOR?

Müttefik ABD gözümüzün içine baka baka Suriye’deki sinsi planını yürütüyor…

ABD NE DEMEK İSTİYOR?

Milli Gazete'den Gökçen Göksal'ın haberi...

Irak ve Suriye’de DEAŞ’e karşı ABD öncülüğünde kurulan Ortak Görev Kuvveti Özel Kuvvetler Komutanlığı (Special Ops Joint Task Force-OIR) resmi Twitter hesabı bir ABD’li asker ile üniformalı bir YPG’linin fotoğrafını, Milli Savunma Bakanlığı’nın (MSB) hesabını etiketleyerek paylaştı. Söz konusu paylaşımda hem YPG/PYD’nin hem de MSB’nin hesapları yan yana kullanıldı. “YPG’nin tahkimatları yıkıyoruz” demek için paylaşılan fotoğrafın, MSB’nin gözünün içine sokularak, aynı zamanda YPG ile adeta eş değer tutularak paylaşılması akıllara başka sorular getirdi.

MÜTTEFİK HADSİZLİĞİ

Fotoğrafta YPG’li kadın militana yer verilmesi YPG/PYD’nin sıkça kullandığı kadın mitine bir gönderme olarak değerlendirildi. Bir önceki paylaşımda eğitim verdikleri YPG’lilerin peçlerini (armalarını) yayımlamaktan geri duran ABD’nin bu sefer buna ihtiyaç duymaması da cevaplanması gereken bir diğer husus. Akıllarda iki soru var; ya ABD tamamen Türkiye ile köprüleri attı ya da kamuoyu ile paylaşılmayan bir anlaşmanın gereğini Washington yerine getiriyor.

“YETENEKLİ VE GÜVENİLİR” ORTAK YPG/PYD

Daha önce aynı hesaptan yapılan paylaşımda ABD askerleri YPG/PYD militanlarını yere göğe sığdırmamış, Ortak Görev Kuvveti Özel Kuvvetler Komutanlığı’nın Special Ops Joint Task Force-OIR (Operation Inherent Resolve) resmi Twitter hesabından paylaşılan fotoğrafta alenen YPG/PYD’nin vazgeçilmezliğinin altı çizilmişti. “Yetenekli ve güvenilir“ ortak olarak tanımlanan YPG/PYD güçleri, Suriye’de istikrarı koruyan güç olarak lanse edilerek, Suriye’de DEAŞ’ın önündeki en büyük engel olarak gösterilmişti. Paylaşımda, dört ay içinde YPG/PYD’nin 225 DEAŞ’lıyı gözaltına aldığı kaydedilmişti.

Türkiye Suriye’nin Kuzeyine muhtemel bir askeri harekat için ABD’ye süre tanırken, Irak ve Suriye’de IŞİD’e karşı ABD öncülüğünde kurulan Ortak Görev Kuvveti Özel Kuvvetler Komutanlığı (Special Ops Joint Task Force-OIR (Operation Inherent Resolve) resmi Twitter hesabı ABD ve YPG’li bir askerin fotoğrafını, Milli Savunma Bakanlığı’nın hesabını etiketleyerek paylaştı. Bununla yetinmeyen ABD hem YPG/PYD’yi hem de Milli Savunma Bakanlığı’nın hesaplarını aynı paylaşımda etiketledi. “YPG’nin yaptığı tahkimatları yıkıyoruz” demek için atılan fotoğrafın, Milli Savunma Bakanlığı’nın gözünün içine sokularak, aynı zamanda YPG ile eş değer tutularak paylaşılması, ABD’nin TSK’ya verdiği değerin göstergesi oldu.

TSK VE YPG ABD İÇİN AYNI DEĞERDE

Fotoğrafta YPG’li kadın militana yer verilmesi YPG/PYD’nin sıkça kullandığı kadın mitine bir gönderme olarak değerlendirildi. Bir önceki paylaşımda eğitim verdikleri YPG’lilerin peçlerini (armalarını) yayımlamaktan geri duran ABD’nin bu sefer buna ihtiyaç duymaması da cevaplanması gereken bir diğer husus. Akıllarda iki soru var; ya ABD tamamen Türkiye ile köprüleri attı ya da kamuoyu ile paylaşılmayan bir anlaşmanın gereğini Washington yerine getiriyor. Milli Savunma Bakanlığı’nın açıklama yapıp yapmayacağı merak ediliyor?

“YETENEKLİ VE GÜVENİLİR“ ORTAK YPG/PYD

Daha önce aynı hesaptan yapılan paylaşımda ABSD askerleri YPG/PYD militanlarını yere göğe sığdırmamış, Ortak Görev Kuvveti Özel Kuvvetler Komutanlığı’nın Special Ops Joint Task Force-OIR (Operation Inherent Resolve) resmi Twitter hesabından paylaşılan fotoğrafta alenen YPG/PYD’nin vazgeçilmezliğinin altı çizilmişti. “Yetenekli ve güvenilir“ ortak tanımlanan YPG/PYD güçleri, Suriye’de istikrarı koruyan güç olarak lanse edilerek, YPG/PYD’nin Suriye’de DEAŞ’ın önündeki en büyük engel olarak gösterilmişti. Paylaşımda, dört ay içinde YPG/PYD’nin 225 DEAŞ’lıyı gözaltına aldığı kaydedilmişti.

CEVAP BEKLEYEN SORULAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD’ye iki hafta süre verdiklerini açıklamasının ardından paylaşılan bu fotoğraf ne anlama geliyor?

  • “Yetenekli ve güvenilir ortak” olarak tanımladıkları YPG/PYD’den hiçbir şartta vazgeçmeyeceklerini hatırlatıyorlar.
  • ABD ile mutabık kalınan fakat kamuoyunun bilmediği bir sürecin “tıkır tıkır” işlediğini ifade ediyorlar.
  • Türkiye’nin yaptığı açıklamaları ciddiye almadıklarını gösteriyorlar.
  • Ankara’ya yeni bir çözüm süreci için yoklama çekildiği, ABD’nin PKK’dan Türkiye için belli tavizler aldığı konuşulurken, Türkiye’ye “PKK’yı al YPG’ye dokunma” diyorlar.
  • Aralıklarla yayınlanan bu fotoğrafların bir sonrakinde ABD Mehmetçik’le YPG’yi aynı kareye sıkıştırmayı mı düşünüyor?


Anahtar Kelimeler: DEMEK İSTİYOR?

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER