Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ABD Körfez'den çekiliyor! İran'a karşı Türkiye önerisi

ABD'nin Körfez'den çekileceği iddialarının ardından bölgeyi İran korkusu sardı. Kuveytli siyaset bilimciden İran'a karşı Türkiye önerisi geldi.

ABD Körfez

ABD merkezli Wall Street Journal Gazetesi ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin'in 2 Haziran'da Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile yaptığı telefon görüşme sonrasında ABD'nin Orta Doğu'da konuşlu yüzlerce askerini, savaş uçakları ve hava savunma sistemlerini çekeceğini bildirdiği ileri sürmüştü.

Kuveyt, Irak, Ürdün ve Suudi Arabistan'da konuşlu 8 Patriot hava savunma sistemi çekeceği iddia edilen haber sonrasında Pentagon doğrulayan bir açıklama yaptı. Pentagon'un Orta Doğu'daki bazı ülkelerden başta hava savunma varlıkları olmak üzere belirli güç ve ekipman çekmesi talimatını verdiği kaydedilirken Körfez ülkelerini İran korkusu sardı.

ABD'nin çekilmesiyle birlikte İran tehlikesi ile karşı karşıya kalma düşüncesi içinde olan Körfez ülkelerine dikkat çeken bir öneri geldi. 

Kuveytli ünlü siyaset bilimci ve akademisyen Abdullah Nefisi, İran tehlikesine karşı Türkiye ile anlaşma yapma önerisinde bulundu. 

Biden başkanlığındaki Beyaz Saray yönetiminin Suudi Arabistan ve Kuveyt dahil bölgedeki diğer ülkelerden asker sayısını azaltmasının bölgede İran'ın genişlemesine olanak sağlayacağını vurgulayan Nefisi, bu duruma karşılık en iyi hamlenin Türkiye ile ortak savunma anlaşmaları imzalamak olduğunu kaydetti.

 

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER