Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

“ABD, İran tehdidi bahanesiyle Suudi Arabistan’a yerleşiyor”

Associated Press, ABD'nin 'İran tehdidi' bahanesiyle Suudi Arabistan'ın Prens Sultan Hava Kuvvetleri Üssü'ndeki askeri varlığını önemli ölçüde artırmaya devam ettiğini söyledi.

“ABD, İran tehdidi bahanesiyle Suudi Arabistan’a yerleşiyor”

Associated Press, ABD'nin "İran tehdidi" bahanesiyle Suudi Arabistan'ın Prens Sultan Hava Kuvvetleri Üssü'ndeki askeri varlığını önemli ölçüde artırmaya devam ettiğini söyledi.

Ajans, üssün içinde mevcut Amerikan askeri personelini ağırlamak için yüzlerce çadır kurulduğunu ve üssün içinde konuşlanan yeni bir F-15E uçak filosunun, son zamanlarda oluşabilecek muhtemel bir İran ve El Kaide saldırılarına karşı Suriye ve Irak üzerinde günlük uçuşlara başladığını bildirdi.

378. Hava Kuvvetleri Filosu komutan yardımcısı Albay Jason King de, ajansa yaptığı açıklamada, ‘ihtiyatlı planlamanın' temelde başladığını belirterek, üsdeki yaşamın daha yaşanabilir hale getirilmesi için altyapı çalışmalarının sürdürüldüğünü söyledi.

Associated Press, ABD Merkez Komutanlığı komutanı General Kenneth McKinsey'nin ise, üssü dün ziyaret ettiğini ve Amerikan güçlerinin sayısının geçen yazdan bu yana yaklaşık 2500 askere yükseldiğini söylediğini aktardı.

McKinsey, ziyaret sırasında bu hava üssünün İran için zor bir hedef olduğunu belirterek, geçen Eylül'de "Aramco" saldırısından sonra Suudi Arabistan'ın ABD'den yardım istediğini hatırlattı.

Merkez Komutanı komutanı McKinsey, ‘Amerika Birleşik Devletleri'nin Prens Sultan Hava Kuvvetleri Üssü'nde ne kadar süre kalmayı planladığı' sorusuna yanıt olarak da, Pentagon'un seçeneklerini değerlendirmeye devam edeceğini belirtti.

McKinsey, Suudi üssünün "iyi korunan bir yer oluşturduğunu ve orada birçok muharebe gücünün uygulanabileceğini söyledi.

McKinsey, üssünde Amerikan mevcudiyetinin geleceğinin Savunma Bakanı Mark Esber ile ABD'nin bölgedeki askeri varlığı konusundaki görüşmelerinin gündemindeki konulardan biri olduğuna dikkat çekti.

General McKinsey ayrıca, İran ile gelecekteki olası bir çatışmanın kara savaşı değil; balistik füzeler, kanatlar ve dronlar savaşı olacağını vurguladı.

Hava Savunma Taburunun komutanı Albay Tom Noble ise, ajansa yaptığı açıklamada, ABD'nin Suudi Arabistan'da dört adet füze savunma sistemi bulunduğunu ve bunların birinin altı ila dokuz füze fırlatma platformuna sahip olduğunu söyledi.

Kaynak: timeturk.com



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER