Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ABD Irak Bağdat Erbil büyükelçilik

Haberde, Erbil’deki ABD başkonsolosluğunun Pazartesi günü yılbaşı tatilinin bitmesiyle birlikte, vatandaşlarını kabul etmeye başlayacağı ifade edildi.

ABD Irak Bağdat Erbil büyükelçilik

 

HABER MERKEZİ

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın vatandaşlarına Irak’a seyahat uyarısının ardından bazı uluslararası kuruluşların Irak’ın başkenti Bağdat’tan Kürdistan Bölgesi’nin başkenti Erbil’e yöneldiği belirtildi.

Baghdad Today’in Iraklı kaynaklardan edindiği bilgiye göre, ABD’nin Bağdat Büyükelçiliği’ne saldırı ve ABD Dışişleri’nin açıklamasının ardından Bağdat’taki uluslararası kuruluşların Erbil’e yönelmeye başladığı bildirildi.

Haberde, Erbil’deki ABD başkonsolosluğunun Pazartesi günü yılbaşı tatilinin bitmesiyle birlikte, vatandaşlarını kabul etmeye başlayacağı ifade edildi.

ABD’nin Irak’a yönelik seyahat uyarısının Kürdistan Bölgesi’ni kapsamadığının kaydedildiği haberde, ABD merkezli bazı uluslararası kuruluşların, büyükelçilik saldırısının ardından Kürdistan Bölgesi’ne geçtiği belirtildi.

ABD DIŞİŞLERİ: VASİYETİNİZİ YAZIP ÖYLE GİDİN

ABD Dışişleri Bakanlığı, Irak’a seyahatte bulunacak vatandaşlarını uyararak, vasiyetlerini yazıp, mirasçılarını belirlemeleri gerektiğini bildirmişti.

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Irak için uyarı seviyesinin 4’e yükseltildiği belirtilerek, Amerikan vatandaşlarının Irak’a seyahatte bulunmamaları istenmişti.

Bu ülkeye seyahatte bulunacak kişilerin de önceden vasiyetlerini yazıp, mirasçılarını belirlemeleri gerektiği kaydedilmişti.

ABD’nin Bağdat Büyükelçiliği de daha önce yaptığı açıklamada, elçilik çalışmalarının askıya alındığı ve işlemler için Erbil Başkonsolosluğu’na başvuru yapılması istenmişti.

31 Aralık’ta Haşdi Şabi yanlıları ABD’nin Bağdat Büyükelçiliği önünde toplanmış, ardından da elçilik binasına girmişti. Elçilik çalışanları ise olaydan önce tahliye edilmişti.

Haşdi Şabi yanlıları, elçilik binasına saldırıya gerekçe olarak, ABD’nin Hizbullah Tugayları (Ketayib Hizbullah) örgütünün Irak ve Suriye’deki karargahlarını bombalamasını gösterdi. Bombardımanda 28 örgüt mensubu ölmüş, 48’i de yaralanmıştı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER