Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ABD İLE YAYKINLAŞTIKÇA FİLİSTİN'DEN UZAKLAŞIYORUZ

İslam İşbirliği Teşkilatı dönem başkanı Türkiye ve diğer İslam ülkeleri ise Filistin’in karış karış işgalini “rutin kınamalarla” seyrediyor…

ABD İLE YAYKINLAŞTIKÇA FİLİSTİN

ABD yönetimi, Siyonist İsrail rejiminin işgal ettiği topraklara yönelik 40 yıllık ikiyüzlü politikasını değiştirdiğini duyurdu. Yeni karara göre işgal edilen topraklar işgal edilmiş olarak görülmeyecek. Bu son karar, yıllardır barış söylemleriyle Filistin’i ve dünyayı oyalayan ABD’nin tek derdinin İsrail’in çıkarlarını gözetmek olduğunu kanıtladı. ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Siyonist İsrail rejiminin işgali altında bulunan Batı Şeria’daki Yahudi işgal birimleri konusunda 40 yılı aşkın süredir Washington’un benimsediği resmi görüşte değişikliğe gidildiğini açıkladı.

İSRAİL, KANUNLARLA ALAY EDİYOR

Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye, ABD’nin işgal birimlerini artık yasa dışı olarak görmeme kararı almasının, uluslararası kanunları tanımaması anlamına geldiğini belirtti. Iştiyye, “ABD’nin İsrail’deki en radikal akımlardan birinin tarafgirliğini yapması, onu, uluslararası kanunların temel ilkelerini görmekten alıkoyuyor. Bu, başbakanlık yarışının son anlarında Netanyahu’ya destek olma çabasından başka bir şey değildir” ifadesini kullandı.

SİYONİST BAKANDAN İLHAK ÇAĞRISI

Eski İsrail Adalet Bakanı ve Yeni Sağ Partisi lideri Ayelet Şaked, söz konusu yerleşimlerin İsrail’e ilhak edilmesi çağrısı yaptı. Irkçı sağ görüşleriyle öne çıkan Şaked, Batı Şeria’daki yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerine ilişkin karardan dolayı Trump ve Pompeo’ya teşekkür etti. Yahudilerin Batı Şeria’da yaşamaya yasal ve ahlâki (!) hakları olduğunu iddia eden Şaked, “Artık egemenliğimizi bu yerleşimlere uygulama zamanı” ifadesini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Siyonist İsrail rejiminin işgali altında bulunan Batı Şeria’daki Yahudi işgal birimleri konusunda 40 yılı aşkın süredir Washington’un benimsediği resmi görüşte değişikliğe gidildiğini açıkladı. Alınan karara göre Trump yönetimi ABD’nin 40 yıllık Filistin politikasını değiştirmiş oldu. Siyonist rejiminin Filistin’i ilhak için Trump’ın Yahudi damadı Jared Kushner tarafından ‘Yüzyılın Anlaşması’ adı altında program hazırlanmıştı.

ARTIK HUKUKA AYKIRI DEĞİLMİŞ!

Pompeo, “Donald Trump yönetimi Batı Şeria’daki İsrail yerleşimleri artık uluslararası hukuka aykırı olarak görmüyor” dedi. Pompeo, Batı Şeria’daki İsrail işgal birimleri ile ilgili yaptığı değerlendirmede Obama yönetimindeki görüşte değişikliğe gidildiğini ifade ederek, “Sivil yerleşimlerin kurulmasının uluslararası hukukla tutarlı olmadığını söylemek, barış amacını ilerletmedi. Kimin haklı kimin haksız olduğuna ilişkin tartışmalar barışı getirmeyecek” dedi.

TRUMP, İSRAİL NE İSTEDİYSE YAPIYOR!

ABD Başkanı Donald Trump, iktidara geldiği 2017’den bu yana aldığı skandal kararlar nedeniyle Filistin-İsrail meselesinde gittikçe azalan iki devletli çözüm olasılığını daha da zor hale getirirken, Tel Aviv’i memnun edecek kararlar almaya devam ediyor. Önceki seçim kampanyasını İsrail taraftarlığı üzerine kurarak ülkedeki Yahudi lobilerinin desteğini almayı başaran Trump, başkan seçildikten sonra uzun süredir devam edegelen sorunlarda İsrail lehine kararlar aldı. Trump, Yahudi asıllı damadı ve danışmanı Jared Kushner’in etkisiyle İsrail’in tüm isteklerini bölgedeki dengeleri gözetmeksizin gözü kapalı kabul ederek hayata geçirdi.

SON “HEDİYE” YAHUDİ İŞGAL BİRİMLERİ

Hem ABD’deki Yahudi lobilerinin desteğini alma isteği hem de Filistin-İsrail meselesindeki danışmanlarının Yahudi asıllı olması Trump’ın aldığı kararların İsrail lehine olmasında etkili oluyor. Tepkilere neden olan Kudüs kararı, UNRWA’ya yardımların kesilmesi, FKÖ’nün Washington’daki ofisinin kapatılması gibi adımların ardından Trump yönetimi, işgal altındaki Batı Şeria’da yer alan yasa dışı Yahudi işgal birimlerine ilişkin skandal bir karara imza attı. İsrail Başbakanı Netanyahu, karardan dolayı Trump ve Pompeo’ya teşekkür ederken, Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye, ABD’nin bu kararının uluslararası kanunların hafife alınması anlamına geldiğini belirtti. Uzmanlar, Trump’ın kararının İsrail’in Batı Şeria’daki yasa dışı Yahudi işgal birimlerini ilhak etme planının önünü açabileceği uyarısında bulunuyor.

Devamı >>>



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER