Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ABD İKİYÜZLÜ DAVRANIYOR: TERÖR AYRI TİCARET AYRI

Vatandaşlarına terör gerekçesiyle “Türkiye’ye gitmeyin” uyarısında bulunan Amerika aynı gün 100 milyar dolar için Ticaret Bakanı’nı Türkiye’ye gönderdi.

ABD İKİYÜZLÜ DAVRANIYOR: TERÖR AYRI TİCARET AYRI

ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross, yaklaşık 100 milyar dolarlık ticaret için ve iki ülke arasındaki olumsuz algının olumluya dönüştürülmesi amacıyla dün Türkiye’ye geldi. İlginç olan ise aynı gün ABD, vatandaşlarına Türkiye’nin Güneydoğu illerine ‘terörizm’ ve ‘keyfi gözaltılar’ sebebiyle seyahat etmeme uyarısında bulundu.

GÖRÜŞME LİSTESİ UZUN

İstanbul temasları sonrasında Pazartesi günü de Ankara’ya gidecek olan ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross’un Ankara ziyaretinde Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile görüşmesi bekleniyor. Bakan Ross’un ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da Külliye’de kabul edilmesi öngörülüyor.

ABD ŞİRKETLERİNİN ZORLUKLARI ÇÖZÜLECEK

İki ülke arasındaki ticaret hacminin 100 milyar dolara çıkarılmasının görüşmelerin ana maddesi olması öngörülürken, ABD tarafının özellikle tarımsal ürünlerin ithalatı, farmakoloji alanındaki uygulamalar, lojistik maliyetlerinin düşürülmesi, veri korumaya ilişkin düzenlemeler ve 5G alanında atılması gereken adımlar nedeniyle Amerikan şirketlerinin yaşadıkları zorluklar gibi konuları gündeme getirmesi bekleniyor.

3’ÜNCÜ VE 4’ÜNCÜ SEVİYE UYARILARI YAPILDI

ABD Dışişleri Bakanlığı, vatandaşlarına, Türkiye’nin Güneydoğu illerine ‘terörizm’ ve ‘keyfi gözaltılar’ sebebiyle seyahat etmeme uyarısı yaptı. Bakanlık bu illeri, ‘Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Gaziantep, Hakkâri, Hatay, Kilis, Mardin, Şanlıurfa, Siirt, Şırnak, Tunceli ve Van’ olarak sıraladı. ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan, vatandaşlarının Türkiye’de bazı illere seyahat etmemesi için uyarı geldi. Uyarının sebebi olarak ‘terörizm’ ve ‘keyfi gözaltılar’ gösterildi. Söz konusu uyarıda, bu illerde terörist grupların saldırılarını sürdürdüğüne işaret edilirken; özellikle kamuya açık alışveriş merkezleri, oteller, kulüpler, lokantalar, ibadet yerleri, parklar, havaalanları gibi yerlere dikkat edilmesi gerektiği vurgulandı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER