Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, İncirlik Üssü'ne indi

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Adana'da bulunan İncirlik Hava Üssü'ne iniş yaptı.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, İncirlik Üssü

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, resmi temaslarda bulunmak üzere Türkiye'ye geldi. Reuters ajansı, Blinken'in Adana'da bulunan İncirlik Hava Üssü'ne iniş yaptığını bildirdi. Bu ziyaret, Blinken'in 2 yıllık görev sürecindeki ilk Türkiye ziyareti niteliğinde.

 

ABD'li bakanın, İncirlik Üssü'nden helikopterle depremde büyük yıkımın meydana geldiği Hatay'a geçmesi planlanıyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun eşlik edeceği Blinken'in, pazartesi günü Ankara'ya gitmesi bekleniyor. 6 Şubat'ta meydana gelen Maraş merkezli depremlerin ardından Washington yönetiminin yardımlarının gündemde olması, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği, F-16’ların satışı ve S-400 krizinin de konuşulması planlanıyor.

Reuters'a açıklamalarda bulunan kaynaklar, ABD'li bakanın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile de görüşebileceğini bildiriyor.

TÜRKİYE'DEN SONRA YUNANİSTAN'A GİDECEK

Geçtiğimiz günlerde ABD Dışişleri Bakanlığı, Blinken'ın Münih Güvenlik Konferansı'na katılmak, Yunanistan'la ikili ilişkileri ele almak ve Türkiye ve Suriye'yi vuran depremde arama-kurtarma çalışmalarını ve diğer organizasyonları gözlemlemek için 16-22 Şubat tarihlerinde Almanya, Türkiye ve Yunanistan'ı ziyaret edeceğini duyurmuştu. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Blinken'in 'ABD'nin 6 Şubat depremlerinin neden olduğu yıkımının yaralarını sarmaya çalışan Türkiye makamlarına yardım etme çabalarını ilk elden görmek için' 19 Şubat'ta Adana'daki İncirlik Hava Üssü'nü ziyaret edeceğini belirtmişti.



Anahtar Kelimeler: Dışişleri Bakanı Blinken İncirlik '

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER