Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ABD BAŞKANI TRUMP: TÜRKİYE'YE UYGULANAN YAPTIRIMLAR KALKACAK

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye ile Suriye arasında varılan ateşkes anlaşmasından sonra Ankara'ya uygulanan yaptırımların kalkacağını duyurdu.

ABD BAŞKANI TRUMP: TÜRKİYE

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye ile Suriye arasında varılan ateşkes anlaşmasından sonra Ankara'ya uygulanan yaptırımların kalkacağını duyurdu.

Bölgede uygulanan ateşkese uyulduğunu söyleyen Trump, kendisini mutsuz eden bir durum olmadığı sürece Türkiye'ye uygulanan yaptırımların kalkacağını kaydetti. Türkiye'nin IŞİD ile ilgili verdiği sözleri tutmasını beklediğini kaydeden Trump, Avrupa ülkelerine de çağrı yaparak harekete geçmelerini istedi.

Suriye Demokratik Güçleri'ne teşekkür eden Trump, IŞİD'in tekrar ortaya çıkmamasının bölge güçlerine bağlı olduğunu söyledi.

YDG Komutanı Mazlum Kobani ile de görüştüğünü anlatan Trump, IŞİD mahkumlarının sıkı güvenlik altında tutulduğunu vurguladı.

Sosyal medya hesabından duyurmuştu

Trump basın toplantısında önce de sosyal medyadan ileti paylaşmıştı. Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump Moskova'da Türkiye ile Rusya arasında varılan Soçi Mutabakatı'nın ardından yaptığı değerlendirmede "güvenli bölge kuruldu" dedi.

Trump Twitter hesabından yaptığı açıklamada Türkiye - Suriye sınırında yaşanan gelişmelerle ilgili 'büyük başarı' elde edildiğini belirterek, "Güvenli Bölge kuruldu. Ateşkes devam etti ve çatışmalar sona erdi. Kürtler güvende ve bizimle birlikte çok iyi çalıştılar. Tutuklu IŞİD militanları kontrol altında." ifadelerini kullandı.

Trump, Suriye'deki gelişmelerle ilgili ilerleyen saatlerde Beyaz Saray'dan yeni bir açıklama yapacağını da sözlerine ekledi.

Donald J. Trump@realDonaldTrump

Big success on the Turkey/Syria Border. Safe Zone created! Ceasefire has held and combat missions have ended. Kurds are safe and have worked very nicely with us. Captured ISIS prisoners secured. I will be making a statement at 11:00 A.M. from the White House. Thank you!

49K

3:39 PM - Oct 23, 2019

Twitter Ads info and privacy

27.2K people are talking about thi

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER