Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ABD, Bakan Dönmez, Soylu ve Hulusi Akar hakkındaki yaptırımı kaldırdı!

ABD, Barış Pınarı Harekatı nedeniyle Ekim 2019'dan bu yana Enerji Bakanı Fatih Dönmez, Savunma Bakanı Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında uyguladığı yaptırımları kaldırdı.

ABD, Bakan Dönmez, Soylu ve Hulusi Akar hakkındaki yaptırımı kaldırdı!

Yahoo Finance, ABD Hazine Bakanlığı, Suriye'nin kuzeyine yönelik saldırı nedeniyle uyguladığı yaptırımları kaldırdığını yazdı. ABD yönetimi, Ekim 2019'da üç bakan ve iki bakanlığı yaptırım listesine almıştı.

Bakanların isimlerinin yaptırım listesinden çıkarılması, ABD'li şirketler ya da kişilerle bir kez daha iş yapabilmenin önünü açmış olacak.

ABD Başkanı Donald Trump'ın imzaladığı yaptırım kararında, Türkiye hükümetinin Suriye'nin kuzeyinde yaptığı askeri müdahale olmak üzere Suriye içindeki ve bu ülke ile ilgili alanlardaki durumun, IŞİD'i yenme kampanyasını baltaladığı, sivilleri tehlikeye attığı ve bölgedeki barış, güvenlik ve istikrarı tehdit ettiği ifade ediliyordu.

Yaptırım getirilen üç bakan; Enerji Bakanı Fatih Dönmez, Savunma Bakanı Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ydu. Yaptırımlar kapsamında Türk hükümet yetkililerinin ABD'deki mal varlıklarına el konabileceği de kaydediliyordu.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER