Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ABD YAPTIRIMLARINA TÜPRAŞ İÇİN MUAFİYET BEKLENİYOR

Türkiye´nin en büyük sanayi kuruluşu olan TÜPRAŞ için ABD´nin yaptırım muafiyeti bekleniyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, yaptırımlarda Türkiye´ye muafiyet tanınması konusunda, "Bize yazı gelmedi, duyumlarımız var" demişti.

ABD YAPTIRIMLARINA TÜPRAŞ İÇİN MUAFİYET BEKLENİYOR

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu´nda bakanlığının 2019 Yılı Bütçesinin görüşmelerine gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Dönmez, ABD´nin İran´a yaptırımlarında aralarında Türkiye´nin de bulunduğu 8 ülkeye muafiyet tanındığı konusunda haberlerin bulunduğunun anımsatılmasına, "Bize yazı gelmedi, duyumlarımız var" karşılığını verdi.

ABD´nin 8 ülkeye İran yaptırımlarında istisna tanıyabileceği belirtiliyor. Bloomberg´in haberine göre, istisna tanınan ülkeler arasında Japonya, Hindistan ve Güney Kore var.

ABD´nin İran´a yönelik ekonomik ve askeri yaptırımlarının ikinci bölümü 5 Kasım´da yürürlüğe girecek.

ÜÇ ÜLKENİN ADI ORTAYA ÇIKTI

Bloomberg ajansının sabah saatlerinde geçtiği habere göre ise ABD sekiz ülkeye istisna tanınmasına karar verdi. Haberde Güney Kore, Japonya ve Hindistan´a istisna tanındığı, diğer ülkelerin ise Pazartesi günü açıklanacağı belirtildi.

TÜRKİYE´DEKİ İSRAN UÇAKLARINA YAKIT VERİLMİYOR

Öte yandan ABD´nin, İran´ın enerji ihracatını yaptırımlara tabi kılacağı ambargosu başladı. Türkiye´deki İranuçaklarına yakıt verilmiyor.

Türkiye´de havayolu şirketlerine yakıt sağlayan Vitol Grubu´na ait Petrol Ofisi´nin İran uçaklarına yakıt sağlamadığı ifade edildi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER