Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ABD ve Trump ateşle oynuyor! Golan Tepeleri´ni işgal belgesi haftaya imzalanıyor

İsrail kanalında yayınlanan haberde, ABD Başkanı Trump´ın, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu´nun 25-26 Mart´ta Washington´a yapacağı ziyaret sırasında ABD´nin Golan Tepeleri´deki "İsrail´in egemenliğini" tanıyan belgeyi imzalayacağını açıkladı.

ABD ve Trump ateşle oynuyor! Golan Tepeleri´ni işgal belgesi haftaya imzalanıyor

ABD Başkanı Donald Trump´ın işgal altındaki Golan Tepeleri´nde "İsrail´in egemenliğini" tanıyan belgeyi gelecek hafta imzalayacağı belirtildi.

İsrail´in Kanal 12 televizyonun haberinde Trump´ın, İsrail BaşbakanıBinyamin Netanyahu´nun 25-26 Mart´ta Washington´a yapacağı ziyaret sırasında ABD´nin Golan Tepeleri´deki "İsrail´in egemenliğini" tanıyan belgeyi imzalayacağı aktarıldı.

Beyaz Seray yetkililerinin Suriye´ye ait Golan Tepeleri´ni "İsrail´in toprağı"olarak kabul edilecek belge üzerinde çalıştıkları ifade edilen haberde, Başkan Trump´ın söz konusu belgeyi imzalaması halinde bu adımın İsrail´de 9 Nisan´da yapılacak erken seçim üzerindeki etkisine işaret edildi.

Netanyahu için büyük bir nimet

Trump´ın Golan Tepeleri´ne ilişkin açıklamasının seçim öncesi Netanyahu için "büyük bir nimet" olduğuna vurgu yapılırken, ABD Başkanı´nın "İsrail´in Golan Tepeleri üzerindeki egemenliğini" tanıyan belgeyi Netanyahu´nun Beyaz Saray´a yapacağı ziyaret sırasında imzalaması halinde bunun erken seçimde İsrail Başbakanına büyük bir destek olacağı kaydedildi.

Netanyahu´nun elini güçlendirecek

Öte yandan her ne kadar Trump, Golan Tepeleri´ne ilişkin kararını "uzun zamandır" düşündüğünü ileri sürse de, İsrail basını bu adımın 9 Nisan´da ülkede yapılacak erken seçimde Netanyahu´nun elini güçlendireceği konusunda hemfikir.

Resmi ziyaret kapsamında Washington´a gidecek olan Netanyahu, 25 Mart´ta Beyaz Saray´da ABD Başkanı Donald Trump ile görüşecek. Trump ile Netanyahu 26 Mart´ta da yine Beyaz Saray´da akşam yemeğinde bir araya gelecek.

ABD Başkanı Donald Trump, 21 Mart´ta Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "52 yılın ardından ABD için İsrail´in Golan Tepeleri üzerindeki egemenliğini tam olarak tanımanın zamanı geldi." değerlendirmesinde bulunmuştu.

İsrail, Suriye toprağı olan Golan Tepeleri´ni 1967´den bu yana işgal altında tutuyor. 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER