Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

´ABD ve Rusya Türkiye´ye üs vermeme konusunda anlaştı´

ABD´nin Ankara Büyükelçiliği´nde askeri danışman olarak görev yapan ABD´li diplomat Edward J. Stafford, yaptığı açıklamada ABD ve Rusya´nın Kuzey Suriye´de Türkiye´ye herhangi bir üs teklifinde bulunmama konusunda anlaştığını söyledi.

´ABD ve Rusya Türkiye´ye üs vermeme konusunda anlaştı´

ABD´li diplomatı, ABD ve Rusya´nın, kuzey Suriye´de Türkiye´ye üs teklif etmeme konusunda anlaştıklarını iddia etti.

Ankara´daki ABD Büyükelçiliğine askeri danışman olarak görev yapan ABD´li diplomat Edward J. Stafford, North-Press´e ABD´nin Türkiye´nin güvenli bölgeyle ilgili anlaşmasının şu anda fazla bir değişiklik getirmeyeceğini söyledi.

?Trump´ın Suriye´de kalma inadı, aşırılıkçılığın geri dönmemesi ve Erdoğan´ın siyasi çıkarlarını güvence altına almaması gerekçeleriyle askeri danışmanların tavsiyesinden geliyor. ABD tarafı, Erdoğan´ın kuzeye karşı askeri saldırı başlatmak istediğini biliyor. Stafford, Suriye´nin siyasi kazanım elde etmek için mümkün olduğunca çok Kürtöldürdüğünü söyledi. 

Stafford, YPG´yi Cerablus´un batısı gibi bölgelerden çekmek gibi Amerika´nın tavizlerinin yavaş yavaş olacağını belirtti. Doğu Suriye ile ABD destekli sivil ve askeri yönetim bölgelerinin değişmeyeceği taahhüdünde bulunduğunu ileri sürdü.

Stafford, İdlib´de yaşananların Washington´un Suriye´nin doğusundaki konumlarına bağlılığını güçlendirdiğini ve Rusya´nın, Rusya´nın emirleriyle hareket eden Suriye ordusunun Türkiye´nin 9. gözlem yerini kuşatmasıyla Türkiye ile anlaşmaya karar verdiğine inanıyor.

?Bu, Washington´a Erdoğan´a, Rusya´ya ve İran´a kadar uzanan muhalif güçlerin ellerine siyasi bir zafer vermemesi için daha fazla neden veriyor.? Dedi.

Stafford´a göre, bir sonraki aşama, aşağıdakiler dahil olmak üzere, siyasi kazanımları elde etme ilkelerini pragmatik olarak belirleyerek Erdoğan´ı her zamanki siyasal geleneğine getirecek:  Suriyeli mülteciler gerçekte neden olmasa da, Türk halkının büyük bir kısmı mülteci krizinin Türkiye ekonomisini bozduğu ve Türkler için istihdam olanaklarını tahrip ettiği konusunda ikna olmuş durumda.

Stanford, ABD´nin Rusya ile fikir birliğini, Suriye´nin kuzeyinde Erdoğan´a verimli bir zemin sağlamayacağına dair bir fikir birliği olarak görüyor.

Kaynak: https://www.dunyabulteni.net/ortad



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER