Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ABD VE KUZEY KORE İSTİHBARAT SERVİSLERİ BİR ARAYA GELDİ

ABD ve Kuzey Kore istihbarat servisleri, iki ülke liderlerinin Mayıs ayında gerçekleşecek tarihi randevusundan önce bir araya geldi.

ABD VE KUZEY KORE İSTİHBARAT SERVİSLERİ BİR ARAYA GELDİ

Kore Yarımadası´nda yılbaşında açılan yeni sayfanın ardından Kuzey Kore ile ABD arasında doğrudan görüşmeler için hazırlık yapılıyor.

CNN International, Mayıs ayında Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile ABD Başkanı Donald Trump arasındaki tarihi randevu öncesi tarafların gizlice temasa geçtiğini dünyaya duyurmuştu.

CIA DİREKTÖRÜ GÖRÜŞTÜ

Uluslararası televizyon kanalı, Dışişleri Bakanlığı koltuğuna oturmaya hazırlanan Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) Direktörü Mike Pompeo ve ekibinin Kuzey Koreli muhataplarıyla iletişim kurduğunu aktardı.

Habere göre, Amerikan ve Kuzey Koreli istihbaratçılar üçüncü bir ülkede defalarca buluşup konuştu.

TARİHİ RANEVUYA HAZIRLIK

Söz konusu gizli randevuların amacı, Mayıs ayındaki tarihi görüşmeye hazırlık.

2017 yılında gerçekleştirdiği füze testleriyle dünyayı titreten Kim Jong-un, bu ay içerisinde bir başka tarihi buluşmayı gerçekleştirecek. Halihazırda teorik olarak savaş halinde bulunan düşman kardeşler Kuzey ve Güney Kore liderleri, 27 Nisan tarihinde bir araya geliyor.

Tarihi randevular, birkaç ay öncesinde kimsenin hayal bile edemeyeceği nitelikte.

ABD´nin başkenti Washington´ı vurabilecek kıtalararası balistik füze deneyen Kim, geçen ay ilk yurt dışı ziyaretini Çin´e gerçekleştirmişti.

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER