Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ABD ve İsrail bayrakları Kudüs surlarında

Kudüs Belediyesi, Eski Şehir´in etrafındaki surların batı Kudüs tarafında kalan kısımlarına ışıklandırma sistemi ile ABD ve İsrail bayrakları yansıttı.

ABD ve İsrail bayrakları Kudüs surlarında

İsrail makamları, ABD Başkanı Donald Trump´ın "Kudüs planını" açıklamasına dakikalar kala işgal altındaki Doğu Kudüs´ün Eski Şehir bölgesini çevreleyen tarihi surlara ABD ve İsrail bayraklarını yansıttı. 

İsrail´e bağlı Kudüs Belediyesi, Eski Şehir´in etrafındaki surların batı Kudüs tarafında kalan kısımlarına ışıklandırma sistemi ile ABD ve İsrail bayrakları yansıttı. 

Mescid-i Aksa´nın da içinde bulunduğu Eski Şehir´in batı tarafında kalan kapılarına ayrıca ABD ve İsrail bayrakları asıldı.

Kudüs´teki yarım asırlık işgal 

Doğu Kudüs´ü 5 Haziran 1967´de işgal eden İsrail, 1980´de tek taraflı olarak kentin doğusunu ve batısını "birleşik başkenti" ilan etti. 

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BGMK), 1980´de kabul ettiği 478 sayılı kararla, İsrail´in ilhak ve başkent ilanını geçersiz saydı. BMGK kararı çerçevesinde, ABD dahil uluslararası toplum Doğu Kudüs´ün işgal altında olduğunu kabul ediyor. İsrail yönetimini tanıyan tüm ülkelerin büyükelçilikleri Tel Aviv´de bulunuyor. Hiçbir ülke, Kudüs´ü ya da doğu ve batı bölümlerini başkent olarak kabul etmiyor. 

ABD, Trump´ın hamlesiyle Kudüs´ü İsrail´in başkenti olarak tanıyan ilk ülke oldu. Uluslararası toplumun tepkisini çeken Trump yönetimi, bölgenin kaosa sürükleneceği ve İsrail-Arap ihtilafının daha da çözümsüz hale geleceği uyarılarını göz ardı etti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER