Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ABD Suriye´yi yağmalıyor

PYD´nin Haseke-Rimelan ilçesine bağlı 4. Süveydiyye pompalama merkezinden kaçak hat çekerek kaçırdığı 10 milyon dolar tutarında 17 bin varil petrolün gelirini PKK ile bölüşüyor.

ABD Suriye´yi yağmalıyor

PYD Haseke-Rimelan ilçesine bağlı 4. Süveydiyye pompalama merkezinden Irak´ın Ayn Zala bölgesindeki Aniko pompalama noktasına günlük en az 17 bin varil petrol kaçırıyor.

ABD´NİN İLK ÜS NOKTASI: RİMELAN

2014 yılı Ekim-Kasım döneminde burada kaçak sevkiyatın başladığı, Peşmerge bölgesinde biriken kaçak petrolün Erbil merkezli batılı şirketler aracılığı ile yurt dışına çıkarıldığının belirtildiği haberde, ABD güçleri´nin Kobani olayları gerekçesiyle Suriye´ye girdiğinde ilk üs bölgesini Rimelan´a yaptığı aktarıldı.

SADDAM DÖNEMİNDE İNŞA EDİLDİ

Rimelan-Ayn Zela petrol hattı Irak Eski Devlet Başkanı Saddam Hüseyin tarafından 1991´de uygulanan ambargoyu delme amaçlı inşaa edilmişti. Saddam Hüseyin ve Hafız Esed arasında yapılan gizli anlaşma ile Irak´tan Suriye´ye petrol sevk eden hat daha sonraki süreçte gerçekleşen ABD bombardımanlarında büyük oranda tahrip oldu. IŞİD bahanesi ile 2014´te sahaya giren ABD, Irak-Suriye arasındaki bu güzergahı onararak yeniden hayata geçirdi. ABD ve PKK ortaklığı ile açılan hattan kaçırılan petrol varil başına yüzde 60 indirimli satıldı. İlk faaliyete başladığı günden itibaren PYD, bu yolla 500 milyon dolardan fazla gelir elde etti.

10 KM´LİK SIR HAT

Saddam Hüseyin´in ambargo döneminde petrol aktarımı için inşaa ettiği hat 10 kilometre uzunluğa sahip. Hat 10 inç genişliğe sahip. PKK-ABD-Esed ve IŞİD ortaklığı ile 4 yıldır petrol kaçırılan Rimelan-Ayn Zala hattı halen aktif durumda.

HATTI PKK KORUYOR

Habere göre hattı Suriye ve Irak´ta koruma görevi PKK´ya verildi. Haseke´den başlayıp Sincar üzerinden Kerkük´e kaçırılan ve orada batılı petrol şirketlerine teslim edilen petrolün korunmasında 150´den fazla PKK´lı görev yapıyor.

ESED´İN ADAMI İTİRAF ETTİ

Habere göre El Muhaberat bağlantılı Suriyeli iş adamı Hüsam Katırcı, ABD ile ortak kaçırılan petrol konusunda bu ticaretin 3 yıldır devam ettiğini itiraf etti. Esed rejimine bildirilenden daha fazla miktarın ABD tarafından Suriye´den çıkarıldığını söyleyen Katırcı, petrol tankerleri karadan ve korsan hat aracılığı ile Suriye´den kaçırılan petrolün 3 yılda 5 milyar doları aştığını söyledi. Türkiye´ye sığınan eski PYD sözcüsü Talel Silo da yaptığı açıklamalarda aynı bilgileri teyid etti.



Anahtar Kelimeler: Suriye yağmalıyor

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER