Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

´ABD SURİYE´DEN YA ÇIKACAK YA KOVULACAK´

Ayetullah Ali Hamaney´in dış politika başdanışmanı Ali Ekber Velayeti ´ABD, Suriye´de ya Fırat´ın doğusundan çıkacak ya da biz çıkaracağız.´ dedi.

´ABD SURİYE´DEN YA ÇIKACAK YA KOVULACAK´

İran İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Ali Hameney´in dış politika başdanışmanı Ali Ekber Velayeti, "ABD, Suriye´de ya Fırat´ın doğusundan ayrılacak ya da biz onları oradan kovacağız" dedi.

1981-1997 döneminde 16 yıl boyunca İran Dışişleri Bakanı olarak görev yapan Ali Ekber Velayeti, Filistinli Müslümanları desteklemeye yönelik bir toplantıda yaptığı açıklamada, İslam coğrafyasının önemini vurgularken ABD´yi eleştirdi. Velayeti, Washington´un bölge ülkelerinin bölünmesini istediğini belirtti, bu komplonun bir sonucu olarak da Suriye´deki  son gelişmeleri gösterdi.

Velayeti "ABD, Suriye´yi bölmeyi başaramayacak. Ya Fırat´ın doğusundan çıkacak ya da biz onları oradan kovacağız. Bizim Suriye ve Irak´taki varlığımız, bu iki ülke hükümetlerinin talepleri üzerine. Suudi Arabistan´ın da Yemen´de uzun bir süre devam eden varlığının onlar için ülkeyi yeni bir Vietnam´a dönüştürecek." ifadelerini kullandı.



Anahtar Kelimeler: SURİYE ÇIKACAK KOVULACAK

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER