Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ABD: Nerede olduklarını bilmiyoruz

ABD Savunma Bakanlığı sözcüsü Peter Cook, eğit-donat programı kapsamında Türkiye ve Ürdün´de eğitimden geçmiş ?Suriyeli muhaliflerin´ nerede olduğunu bilmediklerini söyledi.

ABD: Nerede olduklarını bilmiyoruz

Sputnik´in haberine göre Cook, Pentagon´da düzenlediği basın toplantısında, ?Bu kişilerin eğilimleri konusunda endişelerimiz var. Nerede olduklarını da net olarak bilmiyoruz? itirafında bulundu.

?Eğittiğimiz kişiler Nusra Cephesi gibi gruplara katılmış olsaydı, endişelerimiz artardı? diyen Cook, eğit-donat programının ABD hükümetinin beklediği kadar ?etkili? olmadığını da kabul etti.

Bununla birlikte Cook, ?Bunlardan ders almaya devam ediyoruz. Programı ilerletmeye de devam edeceğiz? ifadelerini kullandı.

Bazılarını Nusra kaçırmıştı

Eğit-donat programı Suriye´de ?ılımlı? olarak nitelenen isyancı grupları, ülkenin geniş bölgelerini eline geçiren IŞİD´e karşı savaşmaları için desteklemeyi amaçlıyor.

ABD ve Türkiye´nin üzerinde anlaştığı ve mayıs sonunda başladığı açıklanan ?Suriyeli muhalifler´e yönelik eğit-donat programınde yer alan 54 kişilik bir grup Türkiye´den Suriye´ye geçmişti.

Ancak Nusra Cephesi, bazı eğit donat savaşçılarını kaçırmış daha sonra da bir kısmını serbest bıraktığını açıklamıştı.



Anahtar Kelimeler: Nerede olduklarını bilmiyoruz

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER