Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ABD, MENBİÇ´TE SUUDİ KARTIYLA EL YÜKSELTİYOR

Terör örgütü YPG/PKK´nın Menbiç´ten çıkarılması konusu Türkiye ve ABD arasında görüşülmeye devam ederken, bölgeden dikkat çekici haberler geliyor. Karar´a bilgi veren güvenilir kaynaklar ABD´nin Suudi destekli Arapları bölgeye yerleştirdiğini ilişkin teyi

ABD, MENBİÇ´TE SUUDİ KARTIYLA EL YÜKSELTİYOR

Türkiye sınırlarını terör örgütlerinden temizleme kararlılığını önce Fırat Kalkanı ardından Zeytin Dalı harekatlarıyla gösterdi. TSK ve ÖSO güçlerinin başarılı askeri operasyonlarıyla Fırat´ın batısı Menbiç dışında terörden temizlendi. Ancak Türkiye´nin Suriye sınırlarının tamamını Fırat batı ve doğusuyla birlikte teröristlerden kurtarma kararlılığı devam ediyor. Bu amaçla Rusya, İran ve ABD ile diplomasi masası yoğun mesai yapıyor. Terör örgütü YPG/PKK´nın Menbiç´ten çıkarılması için ABD ile görüşmeler ise halen sürüyor. Türkiye´nin nüfus yoğunluğu Arap olan Menbiç´te kontrolün ABD´nin de onay vereceği muhaliflere bırakılması önerisi halen masada. Karar´a değerlendirme yapan güvenilir kaynaklar son haftalarda ABD ve Suudi Arabistan´ın terörist YPG/PKK´nın bulunduğu bölgeleri, SDG içinde yer alan ve Körfez ülkelerinin desteklediği Arapları yerleştirdiğine ilişkin bilgiler geldiğini belirtti.

SUUDİ TIR´LARI BÖLGEDE

ABD Başkanı Donald Trump´un bölgede kalmaları için Suudi Arabistan´dan açıkca para istediğini hatırlatan kaynaklar, bu aşamadan sonra Suudlardan gönderilen TIR´ların sık görülmeye başlandığını vurguladı. Türkiye´nin bölgeyi sürekli kontrol ettiğini belirten kaynaklar, şu an için dikkat çeken bir hareketlilik olmadığını da ifade etti. Türkiye´nin bölgeyle ilgili isteğinin yerel halkın evine geri dönmesi ve kendi kendini yöneteceği şartların oluşturulması olduğunu belirten kaynaklar, ABD´nin Suudiler´le de görüşerek masadaki etkinliğini artırma çabasında olduğunu ifade etti.

Türkiye´nin Fırat´ın batı ve doğusunun terör örgütlerinden temizlenmesi konusunda A planının masada olduğunu belirten kaynaklar, ABD´nin askeri çözüm dışındaki seçenekleri görüşmek istemesi nedeniyle bu sürecin devam ettiğini belirtti. ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo´nun göreve başlaması sonrası Menbiç konusunda daha somut adımların atılmasının beklendiğini de ifade eden kaynaklar, heyetler arasındaki görüşmelerin hayata geçirilip bir yol haritası hazırlanmasının bu aşamadan sonra gerçekleşebileceğini de vurguladı.

 

 

 


Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER