Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ABD liderliğini Çin´e kaptırdı

Rosneft Üst Yöneticisi Seçin, "ABD, son dönemde küresel konumunu yitirdi. Çin birçok açıdan küresel liderliği elde etmiş durumda ve 2050´ye kadar bu üstünlük iki kat artacak.? dedi.

ABD liderliğini Çin´e kaptırdı

Rus petrol şirketi Rosneft´in Üst Yöneticisi (CEO) İgor SeçinABD´nin küresel konumunu yitirdiğini savunarak, "Çin birçok açıdan küresel liderliği elde etmiş durumda ve 2050´ye kadar bu üstünlük iki kat artacak." dedi.

Seçin, St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu´nda (SPIEF) yaptığı konuşmada, ABD´yi, enerji sektörünü "siyasi bir araç" gibi kullanmakla suçladı.

Yaptırımların veya yaptırım tehditlerinin, küresel enerji sektöründe yıkıcı etkiler yarattığını belirten Seçin, "Bazıları Rusya´yı enerji sektörünü siyaset için kullanmakla suçluyor ancak günümüzün gerçeği ABD´nin bunu devasa boyutlarda yaptığıdır. ABD´nin enerjideki altın çağı, bazı başka ülkeler açısından enerji sömürgeciliği haline geldi." değerlendirmesinde bulundu.

"Çin´in 2050´ye kadar üstünlüğü iki kat artacak"

Seçin, ABD´nin küresel liderliğini ise kaybetmeye başladığı iddiasında bulunarak, "ABD, son dönemde küresel konumunu yitirdi. Çin birçok açıdan küresel liderliği elde etmiş durumda ve 2050´ye kadar bu üstünlük iki kat artacak." ifadelerini kullandı.

Otoritesini kaybetmeye başlayan ABD´nin, rakiplerini yavaşlatmaya çalıştığı değerlendirmesinde bulunan Seçin, "Örneğin kendisine rakip olan Kuzey Akım 2 gibi projelerin gelişimini engelliyorlar." dedi.

Kaynak: Ajanslar



Anahtar Kelimeler: liderliğini kaptırdı

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER