Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ABD Kudüs´teki diplomatik misyonlarını birleştiriyor

ABD´nin Kudüs Başkonsolosluğu ile Başkan Trump´ın tepkilere rağmen Kudüs´e taşıdığı ABD Büyükelçiliğinin bugün birleştirileceği açıklandı.

ABD Kudüs´teki diplomatik misyonlarını birleştiriyor

ABD Dışişlerinden yapılan yazılı açıklamada, "ABD Kudüs Başkonsolosluğu ile ABD Kudüs Büyükelçiliği tek bir diplomatik misyon olacak şekilde 4 Mart 2019´da birleştirilecek. Bu adım, Bakan Pompeo´nun 18 Ekim 2018´de iki misyon ile ekiplerin birleştirileceğine yönelik duyurusu üzerine atıldı." ifadelerine yer verildi. 

Tüm diplomatik işlerin artık Kudüs´ten yürütüleceği ifade edilen açıklamada, Gazze ve Batı Şeria´daki işleri ise Kudüs´teki ABD Büyükelçiliği Filistin İşleri Birimi´nin üstleneceği kaydedildi.

Açıklamada, söz konusu kararın tamamen etkinliği artırmak için alındığı ve ABD´nin Kudüs´ün statüsü ile ilgili politikasının değişmediği iddia edildi.

ABD´nin Tel Aviv büyükelçiliğini Kudüs´e taşıması

ABD Başkanı Donald Trump, 6 Aralık 2017´de Kudüs´ü İsrail´in başkenti olarak tanıdığını ve ülkesinin Tel Aviv´deki büyükelçiliğini Kudüs´e taşıyacağını açıklamıştı.

Tüm tepkilere rağmen ABD, Tel Aviv´deki büyükelçiliğini törenle Kudüs´e taşımıştı.

İsrail askerleri, ABD Büyükelçiliğinin Kudüs´e taşınmasını ve İsrail´in kuruluş yıl dönümü olan Nekbe´nin (Büyük Felaket) 70. yılını protesto etmek için Gazze sınırında düzenlenen gösterilere katılan 60 Filistinliyi şehit edip, 2 bin 770´den fazla Filistinliyi yaralamıştı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER