Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ABD Kongresine F-35 raporu sunuldu..

ABD Kongresine F-35 raporu sunuldu..

ABD Kongresine F-35 raporu sunuldu..

ABD Hükümet Sorumluluklar Ofisi (GAO), parçalarda uyuşmazlık, tamiratta uzun süreli gecikmeler ve gerekli parçaların tedarik edilememesi gibi sebeplerden dolayı F-35 savaş uçaklarının planlanandan çok daha az test uçuşu yaptığını ortaya koydu.

F-35 projesi hakkında Kongreye bağımsız bir rapor hazırlayan ABD Hükümet Sorumluluklar Ofisi, 81 sayfalık raporunu kendi internet sitesinde yayımladı. Raporda, ?ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), 1 trilyon doları aşan maliyetiyle ülkenin en pahalı silah sistemi olan F-35 gelişmiş savaş uçaklarının yaşadığı tedarik zinciri sorunlarını çözmeli.? ifadeleri kullanıldı.

F-35´lerin yaklaşık 800 parçasını üreten Türkiye´nin F-35 programındaki geleceğinin tartışıldığı bir ortamda yayımlanan GAO raporu, programdaki yedek parça ve tedarik sorunlarını açık bir şekilde ortaya koydu.

Test uçuşlarının yüzde 30´unu gerçekleştiremedi

Gerekli parçaların tedarik edilememesi sebebiyle F-35´lerin 2018´in mayıs ve kasım ayları arasında planlanan test uçuşlarının yüzde 30´unu gerçekleştiremediği kaydedilen raporda, parçalarda uyuşmazlık ve tamiratta uzun süreli gecikmeler gibi sorunların da uçağın performansında aksaklıklar oluşturduğuna vurgu yapıldı.

Ayrıca, F-35´lerin yüzde 60´lık beklentiye rağmen tüm görevleri güvenli bir şekilde yerine getirme oranının yüzde 27´de kaldığı belirtilen raporda, ?F-35 uçakları bir savaş uçağından beklenen performansın gerisinde kalıyor. Çoklu görevleri gerçekleştiremiyor veya gerektiği kadar uçamıyor.? ifadesine yer verildi.

Haberin devamı...



Anahtar Kelimeler: Kongresine raporu sunuldu

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER