Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ABD, Kerç Boğazı gerilimi sonrası Kiev´e 10 milyon dolar ek yardım gönderecek

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Robert Palladino, Kerç Boğazı´ndaki gerilimin ardından Ukrayna´ya 10 milyon dolar ek yardım göndereceklerini söyledi.

ABD, Kerç Boğazı gerilimi sonrası Kiev´e 10 milyon dolar ek yardım gönderecek

Kiev yönetiminin Rusya´yla gerilimi tırmandırıcı provokasyonlarını her fırsatta ´ödüllendiren´ Washington, Ukrayna savaş gemilerinin Rus karasularını ihlal etmesi nedeniyle yaşanan Kerç Boğazı gerilimi sonrasında yeni destek açıklaması yaptı.

´İNGİLTERE VE LİTVANYA DA YARDIM EDECEK´

Ukrayna´ya 10 milyon dolar ek yardım sunacaklarını kaydeden Palladino, "Bunu İngiltere ve Litvanya´yla birlikte yapıyoruz. Bu ülkeler de Ukrayna´ya güvenlik alanında yaptıkları yardımı artırmayı planlıyor" dedi.

Palladino, Rusya´ya tutuklu Ukraynalı askerleri ve gemileri Kiev´e iade etme, Kerç Boğazı ile Azak Denizi´ni Ukrayna´daki limanlara geçiş için kullanıma açma, Ukrayna´nın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saygı gösterme çağrısı da yaptı.

25 Kasım´da 3 Ukrayna gemisinin Rus karasularına girmesi yüzünden Rusya, bölgeye savaş uçaklarını sevk etmişti. Rusya, ayrıca, Kerç Boğazı´ndaki Kırım Köprüsü´nün altına bir tanker yerleştirip güvenlik nedeniyle buradaki trafiği bir süre için durdurmuştu. Olay sonucunda 3 Ukrayna gemisiyle Ukraynalı askerler tutuklanmıştı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz