Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ABD İLE ÖN MUTABAKAT! NE OLACAK ŞİMDİ?

Bir papaz için Türkiye´yi tehdide yeltenen ABD ile yeniden sıcak rüzgarlar esse de, ABD´nin İran tehditleri de önümüzde duruyor...

ABD İLE ÖN MUTABAKAT! NE OLACAK ŞİMDİ?

Casuslukla ve terör destekçiliğiyle suçlanan Papaz ANDREW Brunson´u bahane ederek Türkiye´nin iç işlerine müdahaleye yeltenen ve tehditler savuran ABD ile yaşanan gerginlik kısa sürdü. ABD ile belli konularda ön mutabakat sağlanırken, Ankara´dan bir heyet dün akşam ABD´ye gitti.

Tüm bunlar olurken, ABD´nin Türkiye´nin komşusu ve ticari ortağı İran´a yaptırımları da devreye girdi. ABD ile mutabakat masasına oturmaya hazırlanan Türkiye´nin, ABD´nin ?İran´la iş yapmayın? tehditlerine karşı nasıl bir tutum alacağı merakla bekleniyor.

TÜRKİYE NE YAPACAK?

İran´la hem komşu olan hem de ciddi ekonomik ilişkileri bulunan Türkiye, ABD´nin İran yaptırımlarından en fazla etkilenecek ülkelerin başında geliyor. Halihazırda ekonomik sıkıntı içinde olan Türkiye´nin, yetmezmiş gibi İran´la ticaretini kesmesi durumunda daha büyük kayıplar yaşayacağı ifade ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce İran´la ekonomik ilişkileri kesmeyeceklerini açıklamıştı. ABD´yle yapılan ön mutabakatın İran´la ilişkilere bir yansımasının olup olmayacağı ise merak ediliyor.

 

ABD´YLE İLK GÖRÜŞME BUGÜN

Türkiye´den ABD´ye gidecek heyet belli oldu. Heyette, adalet, hazine ve dışişlerinden 9 kişi yer alacak.

ABD´nin, Papaz Brunson´un serbest bırakılmamasını bahane ederek İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Adalet Bakanı Abdulhamit Gül´e yönelik başlattığı yaptırım kararı sonrası iki ülke arasında diplomatik krizin yaşanmasına neden olmuştu. ABD ile Türkiye arasındaki diplomatik krizin ardından belli konularda ön mutabakat sağlandığı açıklandı. Diplomatik kaynakların verdiği bilgiye göre 2 gün içerisinde ABD´ye Türkiye´den bir heyet gideceği belirtildi.

ABD´YE GİDECEK HEYET BELLİ OLDU

İki ülke tarafından diplomatik diyalog ve yapıcı tutumun devam ettirilmesi hususundan karşılıklı memnuniyet dile getirilirken görüşmelerin yüz yüze görüşmelerle devam ettirilmesi kararı alındı. Bu çerçevede ön mutabakata varılan belli konularla ilgili detaylı görüşmelerde bulunmak ve süreci daha ileri taşımak için Ankara´dan bir heyetin bir iki gün içinde Washington DC´ye gideceği öğrenildi. Öte yandan ABD´ye gidecek belli oldu. Heyete Dışişleri Bakanı Yardımcısı Sedat Önal başkanlık edecek.

 

GERGİNLİĞE RAĞMEN SAĞLAM DOSTUZ

ABD´nin Ankara Büyükelçiliğinden ABD ile yaşanan krize ilişkin sosyal medyadan yapılan açıklamada ise, ?Gerginliklere rağmen ABD, Türkiye´nin sağlam bir dostu ve müttefiki olmayı sürdürmektedir? ifadelerine yer verildi.

 

 

 



Anahtar Kelimeler: MUTABAKAT OLACAK ŞİMDİ

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER