Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ABD İLE İLGİLİ YENİ İDDİA ´311 YPG´LİYİ SURİYE İSTİHBARAT SERVİSİNE SIZDIRDI´

Suriye´de bulunan bazı güvenlik ve istihbarat kaynakları ABD´nin, terör örgütü PKK´nın Suriye kolu PYD/YPG´li kent milislerini ?Muhaberat? olarak bilinen Suriye istihbarat servisine sızdırdığını iddia etti

ABD İLE İLGİLİ YENİ İDDİA ´311 YPG´LİYİ SURİYE İSTİHBARAT SERVİSİNE SIZDIRDI´

Rakka operasyonu sürecinde terör örgütü DEAŞ ile görüşmeler yapılarak örgüt mensuplarının tahliyesi ile gündeme gelen ABD´yle ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. Bölgedeki güvenlik ve istihbarat kaynaklarına göre ABD, Rusya ve İran´a karşı Suriye´de hareket kabiliyetini geliştirmek için terör örgütü PKK´nın Suriye kolu PYD/YPG´li kent milislerini ?Muhaberat? olarak bilinen Suriye istihbarat servisine sızdırmış.

ABD´nin, hem Suriye rejiminin siyasi pozisyonunu anbean takip etmeyi hem de Rusya ve İran´ın ülke içindeki saha hareketliliğini izlemeyi amaçladığı söyleniyor. Ayrıca rejimin içinden de adam devşirildiği iddialar arasında...

´YPG, REJİME KARŞI BİR YAPIYA DÖNÜŞTÜ´

Konuya ilişkin ulaşılan bazı belgelerde kimlikleri deşifre olan YPG´lilerin Amerikan ajanı olduğu, Türk güvenlik güçleri ve YPG´ye yakın kaynaklarca da doğrulandı. Belgelere göre Suriye istihbaratına itirafta bulunan bir YPG´li, ?ABD bölgenin en önemli aktörü, silahlanmış ve kendi yaşadıkları toprakları savunan YPG´yi rejime karşı istihbarat toplayan bir yapıya dönüştürdü? dedi. Suriye istihbaratına ifade veren YPG´linin, ?Suriye sahasında askerini kullanmak istemeyen ABD, Rakka´da YPG´yi kara kuvveti olarak kullandı. Kürtleri Rusya´ya kaptırmak istemeyen Amerikalılar bizleri kendi denetiminde tutmak için silahlarla donattı. Yatırımların karşılığı himayelerinde kalmaktı ve öyle oldu? diye konuştu. Özellikle son 1.5 yıl içinde Suriye rejimine sızan YPG´li sayısının, rejimi dahi korkutacak sayıya ulaştığı ileri sürülüyor.

Gazete Habertürk´ten Çetiner Çetin´in haberine göre Suriye istihbaratı, PYD ile ilişikli 92 kişiyi hapishaneden çıkarmıştı. Bunlardan biri de Salih Müslim. Şu ana kadar ABD´nin Muhaberat´a 4 yıl içinde yerleştirdiği ajan sayısının 311 kişi olduğu iddia ediliyor. Bu ajanların sadece içerden bilgi almakla kalmayıp ABD´nin isteği doğrultusunda rejimin siyasi ve askeri kararlarını etkileyebilme kapasitesine sahip olduğu da belirtiliyor. 2017´nin şubat ile ekim ayı arasında deşifre olan YPG´li Amerikan ajanlarını kurtarmak için ABD´nin 3 kez hava operasyonu yaptığı ve bu isimlerin Münbiç´e nakledildikleri de iddialar arasında. Ayrıca Türkiye´nin Afrin operasyonunu başlatmasından önce kasım, aralık ve ocak aylarında ABD´nin 81 ajanını Afrin´e sokup hem rejime hem de Rusya´ya yanlış istihbarat sağladığı ileri sürülüyor.

BAHOZ-CİLO ÇATIŞMASI

PKK´nın Suriye kolunun 2014 Kasım ayı itibarıyla İran´ın etkisinden çıkıp ABD´nin tam anlamıyla kontrolüne girmesi, örgütte İrancı kanat ile ABD yanlısı taraf arasında gerginliklere neden oldu. YPG içindeki İran etkisini kırmak için 3 Aralık itibarıyla Kandil´in sahadaki emirlerini yerine getiren 56 isim, ABD´nin talimatıyla Suriye´den uzaklaştırıldı. Örgütün Suriye´deki ismi Afrinli Bahoz Erdal ve ekibinin ABD´nin sahadaki en önemli adamı konumundaki Şahin Cilo tarafından pasif konuma çekildiği kaydedildi. Örgüt içindeki çoklu cephede ortaya çıkan çekişmeler sonrasında YPG, ABD´nin Suriye rejimine sızdırdığı ajanları tek tek deşifre etti.



Anahtar Kelimeler: İLGİLİ

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER