Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ABD HALKI RİYAD POLİTİKASINDAN MEMNUN DEĞİL

ABD´de başkanlık koltuğuna oturduğundan beri izlediği iç ve dış siyasi politikası ile gündemden düşmeyen, Başkan Trump´ın Kaşıkçı cinayeti ile ilgili Suudi Arabistan´a daha sert tepki vermediği için halkı memnun değil.

ABD HALKI RİYAD POLİTİKASINDAN MEMNUN DEĞİL

Axios internet haber sitesinin gerçekleştirdiği anketin sonuçları, ABD halkının yüzde 50´sinden fazlasının Trump´ın muhalif Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı´nın öldürülmesi olayı ile ilgili olarak Suudi Arabistan´a yönelik tutumunun oldukça yumuşak olduğunu düşündüğünü ortaya koydu. 

Habere göre ankete katılan Amerikalıların yüzde 56´sı, ABD´nin Suudi Arabistan´ın eylemlerine verdiği karşılığın yeterince sert olmadığını savundu, yüzde 32´siyse Trump´ın yanıtını makul olarak gördüğünü ifade etti.

Yüzde 5´lik bir kısım da Trump´ın çok sert bir tutum içerisinde olduğunu belirtti. 

Haberde ayrıca ABD Başkanı´nın Riyad´a yönelik tutumunun çok yumuşak olduğunu düşünen Amerikalıların çoğunun demokratlardan oluştuğu, Demokrat Parti taraftarlarının yüzde 78´inin bu yönde görüş bildirdiği ifade edilirken, Cumhuriyetçiler´in arasındaysa Trump´ın eylemlerini kınayanların sayısının yüzde 37´yle sınırlı kaldığı kaydedildi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER