Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ABD DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI SÖZCÜSÜ NAUERT: RUSYA İKİ NATO MÜTTEFİKİNİN ARASINI AÇMAYA ÇALIŞIYOR

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nauert, "Rusya´nın açıklamaları sadece yardımcı olmamakla kalmıyor, aynı zamanda propaganda. İki NATO müttefikinin arasını açmaya çalışıyor." dedi.

ABD DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI SÖZCÜSÜ NAUERT: RUSYA İKİ NATO MÜTTEFİKİNİN ARASINI AÇMAYA ÇALIŞIYOR

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, "Rusya´nın açıklamaları sadece yardımcı olmamakla kalmıyor, aynı zamanda propaganda. İki NATO müttefikinin arasını açmaya çalışıyor." dedi.

Nauert, günlük basın toplantısında, Türk Silahlı Kuvvetlerince başlatılan Zeytin Dalı Harekatı ve Rusya´nın açıklamaları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Nauert, Rusya´nın "ABD´nin kontrolsüz modern silah sevkiyatlarının Türkiye´yi operasyona ittiği" yönündeki sözlerinin gündeme getirilmesi üzerine, "Rusya´nın açıklamaları sadece yardımcı olmamakla kalmıyor, aynı zamanda propaganda. İki NATO müttefikinin arasını açmaya çalışıyor." ifadesini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu´nun operasyona ilişkin "çok ciddi ve açık" görüşmeler gerçekleştirdiğini kaydeden Nauert, "Çok ciddi kaygılarımız var. Bu süre içerisinde yapılan üç telefon görüşmesi de bunun kanıtıdır." şeklinde konuştu.

Nauert, Afrin´in daha önceden "istikrarlı sayılabilecek" bir bölge olduğunu savunarak "Şu anda istikrarlı olması gibi bir durum söz konusu değil. Çok ciddi kaygılarımız var. Herkesin DEAŞ´a yönelmesi gerekiyor. Hedefimizden DEAŞ´ı alıp Kürtleri koymak çok büyük bir problem." iddiasında bulundu.

Sözcü ayrıca Afrin konusunun Tillerson´ın ajandasının en önemli konularından biri olduğunu belirterek "Türkiye´nin PKK konusundaki endişelerini anlıyoruz. Bu konuda iletişim halindeyiz." dedi.

´Doğu Guta´daki saldırıdan elbette Rusya sorumludur´

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, "Doğu Guta´daki saldırıyı her kim gerçekleştirmişse gerçekleştirsin, Rusya elbette ki sorumludur." dedi.

Nauert, günlük basın toplantısında ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson´un Paris´te yaptığı açıklamada, Suriye´de rejim güçleri tarafından Doğu Guta bölgesinde gerçekleştirilen kimyasal silah saldırısından dolayı Rusya´yı sorumlu tutmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"Doğu Guta´da düzenlenen son saldırı Beşşar Esed´in kimyasal saldırılarını devam ettirdiğine dair ciddi bir endişe doğuruyor." ifadesini kullanan Sözcü Nauert, "Doğu Guta´daki saldırıyı her kim gerçekleştirmişse gerçekleştirsin, Rusya elbette ki sorumludur ve sayısız Suriyeli, Rusya´nın Suriye´ye müdahil olması sonrasında kimyasal silahlarla yapılan saldırılar sonucunda hayatını kaybetti." diye konuştu.

Nauert, "Rusya, Suriye´de kimyasal silah kullanımını çözemedi." dedi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER