Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ABD Dışişleri Bakanı: Suriye´de işlerimizi zorlaştıran İran olmuştur

IRNA haber ajansının bildirdiğine göre NATO üyesi ülkelerin Washington´da yapılan dışişleri bakanları toplantısında konuşan Amerikan Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, İran´ın Amerika ve NATO üyelerine ne tür sorunlar yarattığına dair bir soruya cevaben şunlar

ABD Dışişleri Bakanı: Suriye´de işlerimizi zorlaştıran İran olmuştur
IRNA haber ajansının bildirdiğine göre NATO üyesi ülkelerin Washington´da yapılan dışişleri bakanları toplantısında konuşan Amerikan Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, İran´ın Amerika ve NATO üyelerine ne tür sorunlar yarattığına dair bir soruya cevaben şunları söyledi:
 
?Bu sorunların listesi uzun, biz İran´dan yalnızca normal bir ülke gibi davranmasını istiyoruz. Onların Avrupa´da suikast çabaları mevcut, Avrupalıların onlara nasıl cevap verdiğini gördük. Cumhurbaşkanı Ruhani, Avrupa´ya gidilip insanların öldürülmesine izin veriyor. Batı Avrupa´da böyle şeylerin olması kabul edilemez. Biz bu tür şeylerin olmaması için tüm Avrupa´da müttefiklerimizle birlikte çalışıyoruz.?
 
Amerikan Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, daha sonra Suriye konusuna değinerek şunları söyledi: ?Şu an yabancı savaşçılar, Avrupalılar, Irak´ta ve Suriye´de bulunuyor. Biz onların bir daha cihatçı gruplara katılmayacaklarından emin olmalıyız. İran´ın Suriye´de yaptığı işler, bu sorunun çözümünü zorlaştırıyor. 
 
İran´ın desteklediği Şii milisler, Irak güvenlik güçlerinin gözetimi altına girmiyorlar. İran´ın bu yaptığı NATO´nun ve Batılı ülkelerin daha az güvenli olmasına denen oluyor. İşte bu, NATO üyelerine bahsini ettiğimiz şeydir.?
 
2011´den beri Suriye´deki terörist gruplara resmi olarak mali ve lojistik destek ve silahlı eğitim veren Amerika´nın Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Türkiye´nin Suriye´de askeri operasyon yapmasının ?yıkıcı sonuçları? olacağını söyledi.


Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER