Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo´dan Kuzey Kore diplomasisi

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Bakan Mike Pompeo´nun Japonya ve Güney Kore Dışişleri bakanlarıyla telefonda Kuzey Kore konusunu görüştüğünü açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo´dan Kuzey Kore diplomasisi

27. 08. 2018 Pazartesi

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo´nun, Japonya ve Güney Koreli mevkidaşlarıyla telefon görüşmesi gerçekleştirerek Kuzey Kore konusunu ele aldığı bildirildi.

Bakanlık Sözcüsü Heather Nauert, Pompeo´nun Japonya ve Güney Kore Dışişleri bakanlarıyla telefon görüşmelerine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Pompeo´nun telefon görüşmelerinde Kore Yarımadası´nın nükleer silahlardan arındırılması noktasını değerlendirdiğini belirtilen Nauert, Pompeo´nun Japonya ve Güney Kore Dışişleri bakanlarıyla Kuzey Kore ile yapılan anlaşmanın bir sonraki adımını görüştüğünü kaydetti.

Bakan Pompeo´nun bu hafta Kuzey Kore´ye gitmesi bekleniyordu ancak ABD Başkanı Donald Trump, Pompeo´dan Kuzey Kore´ye gitmemesini istediğini açıklamıştı.

Trump resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Dışişleri Bakanı Mike Pompeo´dan şu anda Kuzey Kore´ye gitmemesini istedim. Çünkü Kore Yarımadası´nın nükleer silahlarından arındırılmasına ilişkin yeterince yol almadığımızı hissediyorum." ifadesini kullanmıştı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER