Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ABD Büyükelçiliği´nden ´Adil Öksüz´ açıklaması!

15 Temmuz firarisi Adil Öksüz´ün, darbe girişiminden 6 gün sonra ABD İstanbul Başkonsolosluğu´ndan telefonla arandığı ortaya çıkması üzerine ABD Büyükelçiliği´nden konuyla ilgili açıklama geldi.

ABD Büyükelçiliği´nden ´Adil Öksüz´ açıklaması!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı kaynakları, 21 Temmuz 2016´da, saat 10.22´de ABD İstanbul Başkonsolosluğu adına kayıtlı numaradan, FETÖ´nün "hava kuvvetleri imamı" olduğu belirtilen Adil Öksüz´ün cep telefonunun arandığına dair kayıt bulunduğunu bildirdi.

Başsavcılık kaynakları, yargı muhabirlerinin, bugün bir gazetede yayınlanan "darbe girişimi gecesi Öksüz´ün, ABD konsolosluğu santral numarasından arandığına" ilişkin habere yönelik soruları üzerine, "21 Temmuz 2016 tarihinde, saat 10.22´de ABD İstanbul Başkonsolosluğu adına kayıtlı numaradan Adil Öksüz´ün cep telefonunun arandığına dair kayıt var" bilgisini paylaştı.

ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ: VİZE İPTALİ BİLGİSİNİ VERMEK İÇİN ARADIK

Konuyla ilgili açıklama yapan ABD Büyükelçiliği, Adil Öksüz´ün vize iptali bilgisinin iletilmesi için arandığı bildirdi.

Açıklamada şöyle denildi:

"Amerikan-Türk emniyet güçleri arasındaki yakın işbirliğinin doğrudan sonucu olarak, ABD´nin İstanbul Başkonsolosluğu´ndan Adil Öksüz adına kayıtlı bir numaraya 21 Temmuz 2016 tarihinde bir çağrı gerçekleştirilmiştir. O gün (21 Temmuz) Emniyet Genel Müdürlüğü, ABD´nin Türkiye Temsilciliği´ni arayarak, Adil Öksüz´ün Türkiye´den kaçmasını engelleme konusunda yardım talebinde bulunmuştur. Bunun arkasından Öksüz´ün vizesini iptal ettik ve ABD yasaları gereğince Öksüz´ü arayarak kendisini bu iptal konusunda bilgilendirmeye çalıştık. ABD Başkonsolosluğu´nun, şüphe uyandırmaktan çok uzak olan bu çağrısı, darbe girişiminin ardından ABD ve Türk emniyet güçlerinin yakın işbirliğini sergilemektedi."

 

 -Timetürk


Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER