Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ABD bölgede planlarının bozulmasını istemiyor

İran uzmanı Ramazan Bursa ve Savunma Ekonomisi Uzmanı Yakup Evirgen, Millî Gazete´ye konuşarak İran´daki ve bölgedeki gelişmeleri değerlendirdi.

ABD bölgede planlarının bozulmasını istemiyor

Ortadoğu´daki sinsi planlarına hız kesmeden devam eden Amerika, geçtiğimiz günlerde İran´ın resmi ordusu Devrim Muhafızları´nı terör örgütü listesine aldığını açıkladı. ABD´nin İran´a yönelik ambargosu, Türkiye- ABD ilişkilerini ve aldığı skandal kararla birlikte gelişmeleri uzmanlarla konuştuk. İran uzmanı Ramazan Bursa ve Savunma Ekonomisi Uzmanı Yakup Evirgen, Millî Gazete´ye konuşarak İran´daki ve bölgedeki gelişmeleri değerlendirdi.

Ortadoğu´yu yeniden dizayn etmeye çalışan Amerika, bölgeye dair kritik ve küstah kararlar almaya devam ediyor. ABD, geçtiğimiz ay GolanTepeleri´nin, Siyonist İsrail´e ait olduğunu ilan etmiş, Nisan ayının ilk günlerindeyse uzun zamandır ambargo uyguladığı İran´ın resmi devlet ordusunu terör örgütü listesine aldığını açıklamıştı. Devrim Muhafızları´nı terör örgütü listesine alan ABD´nin kararına karşı İran´da, Amerika ordusunu terör listesine almıştı. Millî Gazete´ye konuşan uzmanlar, S-400, PYD, Golan Tepeleri ve son gelişmelerle birlikte gerilen ABD- Türkiye ilişkilerinin ülkemize yönelik baskıları artabileceğine dikkat çekti.

 

?İRAN´IN HİZBULLAH VE ENSARULLAH´A CİDDİ DESTEĞİ VAR?

İran Uzmanı Ramazan Bursa, İran ve Amerika arasındaki son gelişmeleri değerlendirerek, ?Amerika, İran´ın bölgedeki faaliyetlerini bitirmek istiyor. Çünkü İran hem Suriye hem de Irak´ta ciddi bir varlık gösteriyor. İran Devrim Muhafızları´nın, ?Kudüs Gücü´ olarak bilinen yapısının Ortadoğu´daki hareket alanı Amerika´nın bu hamlesiyle kısıtlanmaya çalışılacak. Öte yandan Amerika, İran´la Hizbullah´ın irtibatını ve İran´la Yemen´deki Ensaruallah´ın arasındaki irtibatını bitirmek istiyor. Çünkü İran´ın Hizbullah ve Ensarullah´a ciddi desteği var ? diye konuştu.

?AMERİKA, İRAN´IN FİLİSTİN´E DESTEĞİNİ KESMEK İSTİYOR?

Ramazan Bursa, Amerika´nın, İran Devrim Muhafızları Ordusu´nun terör listesine almasının sebeplerini, ?Amerika, Ortadoğu´daki planlarını olumsuz etkileyecek ya da zarar verecek hiçbir faaliyet görmek istemiyor. Hizbullah´ın Golan Tepesi´nin eteklerinde bir askeri birlik kurma planı var. İran için Hizbullah çok önemli ve Amerika da Golan Tepesi´nde böyle bir yapılanmaya müsaade etmiyor. Çünkü Amerika, İsrail´in güvenliğini tehdit edecek hiçbir güce izin vermez? ifadeleriyle açıkladı.

 

 

?AMERİKA VE TÜRKİYE İLİŞKİLERİ ZATEN GERGİN?

Türkiye, Amerika ilişkilerini işaret eden Ramazan Bursa, ?Amerika, İran´la ticarete yönelik ülkelere zaten büyük baskılar yapıyor. İran´a uygulanan ambargoda Türkiye´nin liste dışında tutulmasından dolayı Amerika´nın zaten bir boğaz tutması var. Burada en çok baskıya uğrayan Türkiye´dir. Zaten S-400 ve Suriye üzerinden Amerika ve Türkiye ilişkileri gergin bir dönemde. Bir de İran Devrim Muhafızları´nın Amerika tarafından terör listesine alınması Türkiye üzerindeki baskıyı artıracaktır? şeklinde konuştu.

Haberin devamı...



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER