Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ABD askerleri Müşterek Harekat Merkezi için Şanlıurfa´ya geldi

Türkiye ve ABD´nin mutabakata vardığı Müşterek Harekat Merkezi kurulması için ilk adım atıldı. Şanlıurfa´da kurulacak merkezde görev yapacak ilk ABD askerleri kente geldi

ABD askerleri Müşterek Harekat Merkezi için Şanlıurfa´ya geldi

Türkiye ve ABD arasında 5-7 Ağustos tarihleri arasında yapılan toplantılarda Suriye´de oluşturulması planlanan güvenli bölgelerin oluşturulması için mutabakata varıldı. İki ülke, Türkiye´de Müşterek Harekat Merkezi kurulması konusunda anlaştı.

Üzerinde anlaşılan Müşterek Harekat Merkezi Şanlıurfa´da kurulacak merkezde görev yapacak ilk Amerikalı birlik ise Türkiye´ye geldi. İHA´nın haberine göre, Şanlıurfa GAP Havaalanı´na inen 90 ABD askeri daha sonra otobüslerle Akçakale ilçesine gitti.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Milli Savunma Bakanlığı ise 6 kişilik ABD heyetinin Türkiye´ye geldiğini duyurdu. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

1. Suriye kuzeyinde ABD ile koordineli bir şekilde tesis edilmesi planlanan Güvenli Bölgeye yönelik olarak ABD askeri yetkilileri ile Milli Savunma Bakanlığında 05-07 Ağustos 2019 tarihlerinde yapılan görüşmelerde;

 - Türkiye´nin güvenlik endişelerini giderecek ilk aşamada alınacak tedbirlerin bir an önce uygulanması ve bu çerçevede Güvenli Bölge tesisinin ABD ile birlikte koordine ve yönetimi için Türkiye´de Müşterek Harekât Merkezinin en kısa zamanda kurulması planlanmıştı.
2. Müşterek Hareket Merkezinin kurulmasına yönelik ön hazırlık maksadıyla altı kişilik ABD heyeti Şanlıurfa´ya ulaşmış, müşterek çalışmalara başlanmıştır. Harekât Merkezinin önümüzdeki günlerde faaliyete geçirilmesi planlanmaktadır.

Kaynak: Independent Türkçe



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER