Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ABBARA KAHVE’DE EDEBİYAT SÖYLEŞİLERİ BAŞLIYOR

Şakir Kurtulmuş’un geçtiğimiz yıllarda iki dönem sürdürdüğü ‘edebiyat söyleşileri’ yeni sezonda yeniden Abbara Kahvede başlıyor.

ABBARA KAHVE’DE EDEBİYAT SÖYLEŞİLERİ BAŞLIYOR

Üsküdar, sanat, edebiyat ve kültürün merkezi olmayı sürdürüyor. Pek çok mekanda birbirinden güzel etkinlikler yeni sezonda hız kazanmaya başladı. Bu çerçevede Şakir Kurtulmuş’un geçtiğimiz yıllarda iki dönem sürdürdüğü ‘edebiyat söyleşileri’ yeni sezonda yeniden Abbara Kahvede başlıyor. 15 günde bir olmak üzere ayda iki kez düzenlenecek söyleşilere her programda bir şair, yazar, veya düşünür konuk olacak.

Önceki programlarda aralarında Nurullah Genç, Nazif Gürdoğan, Atasoy Müftüoğlu, Nurettin Durman, Şeref Akbaba, Adem Turan, Recep Seyhan, Hüseyin Akın, Fahri Tuna,  Mürsel Sönmez, Sıddık Ertaş, Osman Koca, Selvigül Şahin gibi pek çok değerli yazar, şair ve düşünürün bulunduğu isimlerin katıldığı söyleşiler gerçekleşmişti.

Bu yıl yeni sezonda edebiyat söyleşilerinin ilk konuğu Prof. Dr. Nazif Gürdoğan olacak. 1945 Eskişehir doğumlu olan Ersin Nazif Gürdoğan  bir makine mühendisi olmasına rağmen, kültür ve edebiyat çevrelerinin bilinen önemli isimleri arasında yer aldı. Bir yandan akademik çalışmalarını sürdürürken, diğer yandan edebi çalışmalara devam etti, Mavera dergisinin kurucuları arasında yer aldı. Teknoloji, kültür, sanayileşme ve girişimcilik üzerine yaptığı çalışmalarla önemli eserlerin ortaya çıkmasına vesile oldu. Pek çok yayınlanmış eseri bulunan Prof. Gürdoğan halen bir üniversitede dersler vermeye devam etmekte.

Ersin Nazif Gürdoğan’ın geçtiğimiz günlerde iki eseri yayınlandı. ‘Dünya bir Şehirdir’ isimli kitap, şehirlerden yola çıkarak, medeniyet, kültür, sanayileşme, ekonomik değerlendirmelere yer veren önemli bir kitap. Diğeri ise ‘Görünmeyen Üniversite’nin genişletilmiş yeni baskısı.

Edebiyat Söyleşilerinin ilk konuğu Nazif Gürdoğan’la gerçekleşecek söyleşi,  bu iki kitap çerçevesinde gelişecek.

‘Şakir Kurtulmuş’la Edebiyat Söyleşileri’  15 günde bir cumartesi günleri Abbara Kahve’nin Üsküdar merkezindeki nezih mekânında gerçekleşecek. Nazif Gürdoğan’ın konuk olacağı ilk program 12 ekim cumartesi günü saat 17.00de başlayacak.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER