Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

AB KAPISINDA DONDULAR

Avrupa, en iyi bildiği muameleyi uyguluyor...

AB KAPISINDA DONDULAR

Hava sıcaklığının sıfırın altında 10 dereceye kadar düştüğü Bosna Hersek’teki Vucjak Kampı’nda çadırlarda kalan 500’e yakın düzensiz göçmen, AB üyesi Hırvatistan’ın kapıları açmasını umut ediyor. İlerlemelerine izin verilmediği için 2 gündür yardım kuruluşlarının dağıttığı yemekleri de yemeyen göçmenler, erittikleri kar suları ile yıkanıyor, ormandan topladıkları odunlarla yaktıkları ateşlerde ısınmaya çalışıyor.

YARDIM DEĞiL, KAPILARIN AÇILMASINI iSTiYORLAR

Afganistan’dan gelen Muhammed, şu an için en büyük sorunlarının soğuk hava ve kar yağışı olduğunu belirterek, 2 gündür geceleri hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesi nedeniyle çok üşüdüklerini söyledi. Kamptaki çadırlarda soba olmadığını anlatan Muhammed, “Biz yardım istemiyoruz. Yolların açılmasını ve ilerlememize izin verilmesini istiyoruz. Bu hayat değil” ifadelerini kullandı. Muhammed, “Burada 6 ay kalan adamlar var. Bize aşağıdaki kamplara gitmemizi söylüyorlar ama kıştan sonra yine buraya geleceğiz. Bunun bir faydası yok. Bize yapılacak en büyük yardım, yolların açılmasıdır” dedi.

nOlumsuz hayat ve hijyen koşullarının bulunduğu ve sadece çadırlardan oluşan kampa mevsimin ilk karının yağmasıyla, buradaki yüzlerce göçmen için şartlar çok daha kötü bir hal aldı. Avrupa Birliği (AB) üyesi Hırvatistan sınırına yaklaşık 15 km uzaklıkta bulunan kampta yaşam mücadelesi veren göçmenler, sınır kapılarının açılmasını ve Almanya, Fransa, Hollanda, İtalya gibi Avrupa ülkelerine ilerlemelerine izin verilmesini talep ediyor.

Hava sıcaklığının sıfırın altında 10 dereceye kadar düştüğü Bosna Hersek’teki Vucjak Kampı’nda çadırlarda kalan 500’e yakın düzensiz göçmen, AB üyesi Hırvatistan’ın kapıları açmasını umut ediyor.  Göçmenler ilerlemelerine izin verilmediği için 2 gündür erittikleri kar suları ile yıkanıyor, ormandan topladıkları odunlarla yaktıkları ateşlerde ısınmaya çalışıyor.

Devamı >>>



Anahtar Kelimeler: KAPISINDA DONDULAR

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER