Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

AA'nın büyükelçi haberi AKP'de krize neden oldu: Anlayamadım Fahrettin

Tutuklu Osman Kavala'nın serbest bırakılması çağrısında bulunan 10 büyükelçi arasında yer alan Fransa Büyükelçisi Herve Magro için AA'nın övgü dolu röportaj yayımlaması AKP'de krize neden oldu.

AA

Anadolu Ajansı (AA) tutuklu iş adamı Osman Kavala’nın serbest bırakılması için çağrı yapan 10 büyükelçi arasında  bulunan Fransa Büyükelçisi Herve Magro için övgü dolu bir söyleşi servis etti. 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın "istenmeyen kişi" ilan edilmesi talimatı verdiği 10 büyükelçi arasında Fransa Büyükelçisi Herve Magro'da bulunuyordu. Devlete ait AA, “Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Türkiye sevgisini AA'ya anlattı” başlığıyla bir haber yayımladı. Haberde, "Büyükelçinin Türkçe konuşması", "kebabı sevmesi" gibi özelliklerine yer verildi.

Magro’nun röportajda ayrıca, “Arada problemler çıkar ama İki ülke arasında ama ben iki ülkenin, iki toplumun çok yakın olduğuna inanıyorum. Her zaman geleceğe bakmamız lazım” ifadelerine yer verildi. 

ZENTÜRK: ANLAYAMADIM FAHRETTİN ALTUN

AA'nın bu haberine AK Parti'ye yakınlığıyla bilinen Star gazetesi yazarı Ardan Zentürk'ten tepki geldi.

Ardan Zentürk, sosyal medya platformu Twitter hesabı üzerinden haberi paylaşıp Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'u etiketleyerek, "Ben, @anadoluajansi'nın, "büyükelçiler krizi" sürerken, SALDIRGAN Fransız büyükelçi için hem de "FRANSA'NIN ANKARALI BÜYÜKELÇİSİ" başlıklı övgü yüklü bir söyleşi yayınlamasını ve bu söyleşilerin medyada yer bulmasını anlayamadım @fahrettinaltun" ifadelerini kullandı.

KÜLÜNK: ANLAYAMADIĞIMIZ ENTERESAN GELİŞMELER OLUYOR

AK Parti MKYK Üyesi Metin Külünk de Zentürk'ün Altun'a yönelik tepkisini sosyal medya hesabından alıntılayıp şunları yazdı:

"Bazen anlayamadığımız çok enteresan gelişmeler oluyor ki Sayın @ardanzenturk

Galiba ”Batıcılık”hala kompleksli profillerin hangi düşünce ve yaşam biçiminde olursa olsun yüzünü döndüğü adres.

Eh helede söz konusu Eyfel Kulesi ise kim hatırlar HORASAN’ı"

 

Kaynak: Milli Gazete



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER