Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

A101'de protesto: İhmalkarlık, Muhammet Ali Yaşar'ı aramızdan aldı; sorumlular hesap versin

A101 çalışanı Muhammet Ali Yaşar'ın hayatını kaybettiği yangında ihmaller olduğunu belirten ailesi ve Mağaza Market-Sen üyeleri, sorumluların hesap vermesini istedi.

A101

A101 çalışanı Muhammet Ali Yaşar'ın hayatını kaybettiği yangında ihmaller olduğunu belirten ailesi ve Mağaza Market-Sen üyeleri, sorumluların hesap vermesini istedi.

Mağaza Market-Sen üyeleri, A101 marketi çalışanı Muhammet Ali Yaşar'ın yangında ölümündeki ihmalleri protesto etti.

İstanbul'un Esenler ilçesinde, Yaşar'ın hayatını kaybettiği A100 şubesi önüne kadar yürüyen Mağaza Market-Sen üyeleri ve Yaşar'ın yakınları, burada basın açıklaması yaptı.

Mağaza Market-Sen adına açıklama yapan Doğan Can Aras, "Muhammet Ali Yaşar, arkamızda gördüğünüz yanmış mağazanın deposunda tüm ihmaller üstü örtülerek hayatını kaybetti. Kurulduğumuz günden bu yana A100 marketlerinde bu ihmallerin olduğunu anlattık. Bu ihmallere çözüm üretmek adına ne bu şirket harekete geçti ne de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı" diye konuştu.

Yangın çıkan şubedeki ihmallere dikkat çeken Aras, "3 yıldır bu mağazada arızalı olan, bakımı yapılmayan elektrik panoları eğer onarılsaydı, depoda ürünler düzenli bir şekilde bulunsaydı ve yangın kapısı kapalı olmasaydı bugün Muhammet Ali Yaşar aramızda olurdu. Muhammet Ali Yaşar'ı aramızdan alan A100 patronlarıdır, denetimsizliktir" ifadelerini kullandı.

Sorumluların hesap vermesini isteyen Muhammet Ali Yaşar'ın teyzesi ise "Hesap versinler. Muhammet'imin kanını ödesinler ceza çekerek, hapiste yatarak. Taraf tutmasınlar, bir gün de onların başına gelir, bu ihmalkarlığı bilen duyan varsa çıksın insanca söylesin" dedi.

Esenler’de A101 mağazasında çalışan Muhammet Ali Yaşar, 18 Haziran günü çıkan yangında hayatını kaybetmişti.

Mağaza Market-Sen'den yapılan açıklamada, yasak olmasına rağmen mağazanın işçiye tek başına açtırıldığını, işçinin uyuya kaldığı iddiasının gerçek olmadığını, mağazanın yangın çıkışı kapalı olduğunu ve elektrik panolarının uzun süredir arızalı olduğunu belirtmişti.

 

Kaynak: İslami Analiz



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER