Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ABD Dahil Hiçbir Seçim Sürecine Karışmamışlar

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ABD´de yapılan ara seçimlerin sonuçları hakkında yorumda bulundu. Rusya sözcüsü ABD ile çıkmazda olan ilişkilerinde olumlu gelişmeler beklemediklerini belirtti.

ABD Dahil Hiçbir Seçim Sürecine Karışmamışlar

Basın toplantısında ABD´deki ara seçimlerin ikili ilişkilere olası etkisi üzerine değerlendirmelerde bulunan Peskov, "Rusya-ABD ilişkilerinin normalleşeceğine dair herhangi bir beklenti oluşmadığını rahatlıkla varsayabiliriz. Ancak bu, diyalog hedeflemediğimiz, diyalog istemediğimiz anlamına gelmiyor" dedi. 

Bununla birlikte Peskov, ara seçimlerin sonuçlarının Rusya-ABD ilişkilerini daha da zorlaştırmasını mümkün görmediklerini, zira halihazırda her şeyin yeteri kadar zor ilerlediğini vurguladı.

18-11/07/p.jpg

´RUSYA, ABD DAHİL HİÇBİR ÜLKEDE SEÇİMLERE MÜDAHALE ETMEDİ´

Rusya´nın seçimlere müdahale ettiği iddialarına da yanıt veren Peskov, "ABD´deki fobilerin aksine Rusya, ABD de dahil hiçbir ülkede seçim süreçlerine müdahale etmedi, etmiyor ve etmeyi planlamıyor" diye konuştu.

´ABD´NİN OLASI YENİ YAPTIRIMLARINI HUKUKA AYKIRI BULACAĞIZ´

Peskov´a ABD´nin Sergey Skripal vakası nedeniyle Rusya´ya yeni yaptırım uygulama planı da soruldu.

Peskov, "ABD´nin Rusya´ya uyguladığı kısıtlamaları hukuka aykırı buluyoruz ve buna benzer adımların atılması durumunda onlara da aynı şekilde yaklaşacağız" ifadelerini kullandı.



Anahtar Kelimeler:

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER